facebook.com

Hrvatski Human u konkurenciji s Googleom i nizozemskim KLM-om

 

Hrvatske tvrtka Human je ušla u probrano društvo finalista ovogodišnjeg 24. izdanja Webby Awards nagrade.

Human je osvojio finale u kategoriji Najbolje prakse na webu za promišljen dizajn internetske stranice. Direktna i opuštena komunikacija, efektna fotografija i video te čitljiva pravila privatnosti osvojile su simpatije stručnog žirija Međunarodne akademije digitalnih znanosti i umjetnosti (IADAS).

Kategorija Best practices jedna je od najstrožih kategorija i služi kao primjer industrije u korištenju inovativne i napredne izrade web stranica. Radovi moraju pokazati izvrsnost prema šest kriterija: sadržaju, strukturi, navigaciji, vizualnom izričaju, interaktivnosti, funkcionalnosti i ukupnom iskustvu.

Za razliku od prethodnih godina kada se nagrada dodjeljivala u New Yorku, zbog trenutnih okolnosti ovogodišnja dodjela će se odvijati online pa tako nosi i prigodni naziv ‘WFH: Webbys From Home’.

Hrvatska digitalna agencija se našla u društvu finalista među kojima su Google i nizozemska nacionalna aviokompanija KLM.

Od ostalih finalista izvan kategorije nalaze se mnoga poznata imena među kojima su HBO, NASA, Spotify, Saturday Night Live, BBC, Lego, UNICEF ali i pojedinci: Leonardo DiCaprio, Idris Elba, Wiz Khalifa, Serena Williams i Tom Hanks za koje je žiri ocijenio da su svojom aktivnošću pridonijeli razvoju interneta prošle godine.

Svi radovi natječu se i za glas publike, a glasovanje se održava online. Pobjednici Webby Awardsa će biti proglašeni 27. svibnja.

Komentiraj