Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL

HRVATSKI EUROPARLAMENTARCI “Jako smo potreseni, vjerujemo da će policija uhititi počinitelje i spriječiti nove napade”

U Bruxellesu su jutros odjeknule dvije eksplozije u zračnoj luci Zaventem. Mediji javljaju da je poginulo više od 10 ljudi. Eksplozije su odjeknule i u metrou, u blizini zgrada Europske unije. Događaje u Bruxellesu jutros su komentirale i dvije hrvatske europarlamentarke.

“Nažalost, nije bas osvanulo vedro jutro kao ovo na fotografiji. Mi Hrvati, mislim na sve, asistente, stažiste, zastupnike i ostale službenike smo već bili stigli u Parlament, ali smo jako potreseni i nažalost su sve sjednice Odbora započele s minutom šutnje za stradale u jutrošnjim eksplozijama na Zaventemu”, napisala je na svom Facebooku hrvatska europarlamentarka Dubravka Šuica.

Nazalost, nije bas osvanulo vedro jutro kao ovo na fotografiji. Mi Hrvati, mislim na sve, asistente, staziste,…

Posted by Dubravka Suica on Tuesday, March 22, 2016

“Ovdje je zasad sve u redu, nema panike i vjerujemo da će policija uhititi počinitelje i spriječiti nove napade. Svi moji asistenti su sa mnom, a koliko znam i kolege iz Hrvatske su svi na sigurnom”, izjavila je za Dnevnik.hr Ruža Tomašić.

“Velika tuga u Bruxellessu! Izražavam sućut svima koji su unesrećeni nakon ovih strašnih napada! Pravo na slobodu ne smije nam nitko oteti!”, napisao je na Twitteru Ivan Jakovčić.

Komentiraj