‘HRVATSKI ESCOBAR’ SE NAGODIO: Prnjatu 9 godina zatvora, mora uplatiti 500.000 eura

Na Županijskom sudu u Rijeci u utorak je sklopljena nagodba u velikom slučaju krijumčarenja goleme pošiljke droge što je lani u ožujku otkrivena u riječkoj luci.

Novi list doznaje kako se Stjepan Prnjat, poznatiji pod nadimkom ”hrvatski Escobar’ nagodio na devet godina zatvora i mora u državni proračun uplatiti 500.000 eura.

Prema pisanju dnevnika, nagodio se i drugooptuženi Mario Boet (Nizozemac) te je pristao na zatvorsku kaznu u trajanju šest godina i u državni proračun treba uplatiti 250.000 eura.

Osmnookrivljeni Kolumbijac Albernis Trujillo Sarria također se nagodio s uskočkom tužiteljicom i pristao na zatvorsku kaznu u trajanju od tri godine i ima platiti u državni proračun 10.000 eura.

Tako je za ovu trojicu optuženika, a sada i osuđenika potvrđena optužnica i donesene presude na temelju nagodbe, javlja Novi list.

Podsjetimo, u ožujku 2018. u kontejneru u riječkoj luci, za kojeg je deklaracija kazivala da je u njemu 20 tona metalnog otpada, pronađeno je 100 kilograma kokaina čija se vrijednost, ako se uzme u obzir koliko bi se moglo zaraditi u ‘uličnoj prodaji’, procjenjuje i do 15 milijuna eura.

USKOK je Prnjata, koji se ocjenjuje čovjekom na vrhu ove narkopiramide, optužnicom teretio da je organizirao zločinačko udruženje i u sastavu takvog udruženja radio na krijumčarenju droge namijenjene prodaji.

Komentiraj