Hrvatski dizajner i muzičar Ivo T. Montina napravio vizualni identitet za belgijski Legacy Festival

Ivo T. Montina, mnogima poznat kao jedan od pionira techno scene u Hrvatskoj i član grupe Cortex Thrill, svojim je dizajnom oduševio organizatore Legacy Festivala u Belgiji, te su ga pozvali da stvori vizualni identitet festivala za 2023. godinu.

Riječ je o vrlo utjecajnom festivalu elektroničke glazbe koji će se održati 9. i 10. lipnja. Biti će to ujedno i jubilarno deseto izdanje festivala na kojem je najavljeno oko osam pozornica i preko sto izvođača u dva dana. Očekuje se preko 30.000 obožavatelja techno i progressive house glazbe koji će se tih dana okupiti na Zilvermeer Molu u Belgiji. Ivo T. Montina pohvalio se uspjehom na društvenim mrežama te napisao:  “Kažu da čovjek nikad nije prestar da bi živio svoje snove. Eto i mene da to potvrdim. Dobio sam povjerenje za izradu vizualnog rješenja za 10. Legacy Festival Belgium. Spojile su se dvije moje ljubavi: elektronska glazba i grafički dizajn i to na europskom nivou! Trebalo je puno desetljeća iskustva i ustrajnosti da bi se otvorila ovakva prilika.”

Na petoj dodjeli nagrade za elektroničku glazbe Ambasador održanom prošle godine u Opatiji, nagradu struke za Najbolji hrvatski album suvremene elektroničke glazbe osvojila je upravo grupa Cortex Thrill za album ‘3.0’ povodom 30 godina postojanja, a kojeg su objavili za diskografsku kuću Bonzai. Cortex Thrill će također biti i jedni od sudionika Legacy Festivala slijedeće godine u Belgiji.

Komentiraj