Hrvatska zemlja partner industrijskog djela portugalskog festivala Doclisboe

Hrvatska je ovogodišnja zemlja partner industrijskog programa Nebulae, Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Doclisboa, izvijestio je u četvrtak Hrvatski audiovizualni centar (HAVC), uz čiju se potporu na tom portugalskom festivalu organizira prigodni program.

U okviru festivala održat će se sastanci, prezentacija te pitching sesija za projekte iz Hrvatske, a rok za prijavu je 1. srpnja.

Ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra, Chris Marcich rekao je kako je uvjeren da će se hrvatski filmaši odazvati u velikom broju na poziv i tako iskoristiti priliku za razvoj svojih projekata, umrežavanje sa stručnjacima iz cijelog svijeta i daljnje kontinuirano usavršavanje.

Prošlogodišnje, online izdanje, imalo je preko 800 gostiju iz više od 70 zemalja, a ove će se godine održati uživo i online, od 21. do 31. listopada.

Program će se sastojati od događanja posvećenih umrežavanju domaćih i međunarodnih sudionika, prezentacija, te pitching sesije za hrvatske projekte u razvoju.
Na pitchingu će se odabrani projekti u razvoju predstaviti široj međunarodnoj stručnoj javnosti, festivalskim selektorima, producentima, distributerima i drugim filmskim profesionalcima.

Program je otvoren samo za projekte hrvatskih redatelja, hrvatske produkcije i/ili koprodukcije svih dužina i u svim fazama razvoja, čije umjetnička filmska obilježja odražavaju stajališta svojih autora te projekte sa snažnim uporištem u stvarnosti koji istovremeno predstavljaju promišljanje o potencijalu i granicama dokumentarističke matrice i eksperimentiranje s njom.

Prijave moraju biti poslane na adresu [email protected] te sadržavati projektni dosje, motivacijsko pismo, preliminarni budžet i financijski plan projekta te dvije do četiri fotografije iz filma.

Komentiraj