Hrvatska vojska uz svoje sportaše na Europskim igrama

Na Europskim igrama koje se od 21. do 30. lipnja održavaju u Minsku, u šest sportova natječe se i 16 vrhunskih sportaša i sportašica – ugovornih pričuvnika i ročnika Hrvatske vojske, a ministar obrane Damir Krstičević tim im je povodom zaželio puno uspjeha te poručio da “nastave pronositi boje Hrvatske diljem svijeta”.

Riječ je o boksačima Marku Milunu u superteškoj i Toniju Filipiju u teškoj kategoriji. Gimnastičar Filip Ude natjecat će se u višeboju. U hrvanju grčko-rimskim stilom nastupit će Ivan Lizatović u kategoriji do 66 kilograma, Božo Starčević u kategoriji do 77 kilograma i Ivan Huklek u kategoriji do 87 kilograma.

Hrvatski predstavnici u judu su Zlatko Kumrić u poluteškoj, Dominik Družeta u polusrednjoj te Barbara Matić u srednjoj kategoriji. U karateu se natječu braća Kvesić – Anđelo i Ivan. U streljaštvu će nastupiti Giovanni Cernogoraz i Anton Glasnović, Miran Maričić,  Petar Gorša i Snježana Pejčić.

Krstičević:  Nebrojeno ste puta proslavili Hrvatsku, želim da i ovog puta u tome uspijete

Tim im je povodom, kako se navodi u priopćenju Ministarstva obrane, resorni ministar  Damir Krstičević poručio: “Vama, vrhunskim sportašima i sportašicama, ugovornim pričuvnicima i ročnicima Hrvatske vojske, želim puno sreće na predstojećim Igrama u Minsku. Nebrojeno ste puta proslavili Hrvatsku i želim vam da i ovog puta u tome uspijete. Ponovno ističem kako sam ponosan što ste dio Hrvatske vojske. U ime djelatnika Ministarstva obrane, pripadnika Hrvatske vojske te svoje osobno, želim svima vama i vašim timovima puno uspjeha. Nastavite pronositi boje Hrvatske diljem svijeta“.

Na Europskim igrama u Minsku više od 4000 sportaša iz 50 država natjecat će se u 15 sportova. Hrvatska će na Igrama u Minsku nastupiti s ukupno 45 sportaša, od kojih 15 sportašica u 12 sportova.

Hrvatski stjegonoša na svečanosti otvaranja bit će boksački poluteškaš Damir Plantić.

Europske igre u Minsku predstavljat će i kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju 2020. u devet sportova (atletika, badminton, biciklizam, boks, judo, karate, stolni tenis, streličarstvo i streljaštvo), a u badmintonu, boksu i judu imat će ujedno i status Europskog prvenstva.

Komentiraj