Hrvatska udruga poslodavaca donirala više od milijun i 350 tisuća kuna potresom pogođenim područjima

Predstavnici HUP-a u utorak su obišli institucije kojima su članovi donirali ukupno  milijun i 350 tisuća kuna za namjenu obnove potresom pogođenih institucija – škole u Glini, Odjela pedijatrije opće bolnice u Sisku i vrtića u Petrinji.

“Sredstva će biti utrošena s ciljem obnove ovih institucija koje se nalaze u katastrofalnom stanju, a nadamo se da će im i naš doprinos pomoći do ostvarenja tog cilja!”, rekli su iz HUP-a.

Pirotehničari okupljeni u HUP-u istaknuli su kako su duboko vezani za područje pogođeno potresom jer su ga u više navrata razminiravali pa je Udruga poslodavaca humanitarnog razminiranja donirala i dodatno kućice, usluge i građevinski materijal dodatna sredstva u iznosu većem od 450 tisuća kuna kućice. “Donaciju čine dvije montažne kućice u vrijednosti 14 tisuća eura, 25 tisuća komada crijepa vrijednosti 100 tisuća kuna uz pokrivanje dvije kuće crijepom u Petrinji. Donirana je i jedna kamp-kućica, sedam prostornih metara daske, grijalice i razne potrepštine za pet obitelji te 185 tisuća kuna donacije u novcu”, rekli su HUP-ovi pirotehničar.

Predstavnici Hrvatske udruge poslodavaca ističu kako je stanje na terenu zastrašujuće i zahvaljuje se svim svojim članovima koji su se uključili i donirali svoja sredstva onima kojima je to najpotrebnije te poručuju kako je njihov račun za donacije i dalje otvoren za sve koji se želje uključiti u drugom valu pomoći.

Komentiraj