Q Software

Hrvatska tvrtka Q Software treća je najbrže rastuća tehnološka tvrtka u Središnjoj Europi

Hrvatska tvrtka Q Software treća je najbrže rastuća tehnološka tvrtka u Središnjoj Europi, s nevjerojatnim rastom od čak 3 894%. Nagradu za taj uspjeh na Deloitteovom Fast 50 programu u kojem se svake godine natječu najbolje europske tehnološke kompanije, na svečanoj gala večeri u Varšavi primili su osnivači tvrtke Filip Ljubić i Dalibor Jurgec.

Do sada nitko u povijesti Hrvatske nije nadmašio ovaj plasman, a ova prestižna nagrada dokaz je iznimnog i predanog rada. Važno je navesti kako je tvrtka i prošle godine ostvarila odličan rezultat, drugo mjesto u kategoriji Rising Stars s rastom od 2 446%. Takav rast je dodatno impresivan zato što iza Q Softwarea ne stoji nikakav investitor ili investicijski kapital, nego su u rast svoje tvrtke financirali sami iz tekućeg poslovanja.

Pojava hrvatskih tvrtki na ovoj listi još jedan dokaz vrhunskih rezultata hrvatskih poduzetnika i kvalitete njihovih proizvoda. Istaknimo kako je treće mjesto na Deloitteovoj listi najbolji plasman jedne hrvatske tvrtke u posljednjih deset godina.

Deloitteov Fast 50 program u srednjoj Europi rangira 50 najbrže rastućih tehnoloških tvrtki, bilo da se radi o javnom ili privatnom vlasništvu. Rangiranje se provodi na temelju prosječnog rasta koji je pojedina tvrtka ostvarila u periodu od četiri godine. U obzir ulaze sve tvrtke koje posluju u sljedećim (ili srodnim) industrijama: komunikacije, tehnologije zaštite okoliša, “fintech“, “hardware“, zdravstvo, farmaceutska industrija, mediji i industrija zabave te “software“. Za rangiranje na listi Technology Fast 50 Central Europe, trebalo se zadovoljiti nekoliko različitih kriterija, među kojima je rast prihoda, razvoj vlastitih tehnologija ili ulaganje u razvoj i istraživanje.

Komentiraj