Vodeći izvoznik industrijskog softvera, tvrtka GDi obavila je uspiješan plasman svojih softverskih proizvoda na novom tržištu.

Prije nekoliko dana uspješno je završeno potpisivanje ugovora s Integrated Telecom Company (ITC), vodećim pružateljem telekomunikacijskih usluga na području Saudijske Arabije.

Uz raniju prisutnost u Kuvajtu i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, GDi se ovim ugovorom snažno pozicionirao na Arapskom poluotoku. Radi se o ugovoru za licenciranje industrijskog softverskog sustava po imenu GDi Vizion, koji je do sada višestruko uspješno plasiran na tržištu Europe i šire.

U konkretnom slučaju izabran je kao platforma za vođenje i upravljanje životnim ciklusom Saudi National Fiber Network (SNFN), nacionalne “backbone” telekom mreže sa 17 tisuća kilometara optičkih kablova. Vrijednost ugovora u prvom koraku, uključujući usluge lokalnog partnera, kreće se oko 3 milijuna saudijskih rijala (više od 0,5 mil. EUR-a) sa velikim potencijalom rasta u sljedećim fazama.

Prema riječima predsjednika uprave Borana Lončarića, temeljem ovog ugovora, tvrtka očekuje i nove akvizicije na tom zahtjevnom tržištu. Površinom gotovo 6 puta veća od Njemačke, Saudijska Arabija bilježi značajne investicije u fiksnu telekomunikacijsku širokopojasnu infrastrukturu. Kupovna moć, procijenjena na 1.683 milijarde USD, njezino gospodarstvo svrstava na 15 mjesto u svijetu.

boran-loncaric-gdi
Predsjednik uprave hrvatske tvrtke, Boran Lončarić

Gospodin Lončarić napominje da je ovaj ugovor rezultat skoro dvogodišnjeg evaluacijskog procesa u kojem se GDi uspješno dokazao kao globalno konkurentna europska tvrtka. GDi se, sa konsolidiranim prihodom u 2015. godini od preko 105 mil. kuna, svrstava među najveće softverske kompanije u Hrvatskoj. Osim u Hrvatskoj, ima urede u 11 zemalja, a više od dvije trećine svojih prihoda ostvaruje na stranim tržištima.

ITC je jedna od najbrže rastućih telekom tvrtki i vodeći pružatelj telekomunikacijskih usluga u Saudijskoj Arabiji. Usmjerena je prvenstveno na pružanje “backbone” usluga te opsluživanje velikih korisnika na tom području.

Više informacija možete pronaći na www.gdi.net.

Komentiraj