Hrvatska tvrtka GDi ušla na telekom tržište Saudijske Arabije

gdi.net

Vodeći izvoznik industrijskog softvera, tvrtka GDi obavila je uspiješan plasman svojih softverskih proizvoda na novom tržištu.

Prije nekoliko dana uspješno je završeno potpisivanje ugovora s Integrated Telecom Company (ITC), vodećim pružateljem telekomunikacijskih usluga na području Saudijske Arabije.

Uz raniju prisutnost u Kuvajtu i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, GDi se ovim ugovorom snažno pozicionirao na Arapskom poluotoku. Radi se o ugovoru za licenciranje industrijskog softverskog sustava po imenu GDi Vizion, koji je do sada višestruko uspješno plasiran na tržištu Europe i šire.

U konkretnom slučaju izabran je kao platforma za vođenje i upravljanje životnim ciklusom Saudi National Fiber Network (SNFN), nacionalne “backbone” telekom mreže sa 17 tisuća kilometara optičkih kablova. Vrijednost ugovora u prvom koraku, uključujući usluge lokalnog partnera, kreće se oko 3 milijuna saudijskih rijala (više od 0,5 mil. EUR-a) sa velikim potencijalom rasta u sljedećim fazama.

Prema riječima predsjednika uprave Borana Lončarića, temeljem ovog ugovora, tvrtka očekuje i nove akvizicije na tom zahtjevnom tržištu. Površinom gotovo 6 puta veća od Njemačke, Saudijska Arabija bilježi značajne investicije u fiksnu telekomunikacijsku širokopojasnu infrastrukturu. Kupovna moć, procijenjena na 1.683 milijarde USD, njezino gospodarstvo svrstava na 15 mjesto u svijetu.

boran-loncaric-gdi
Predsjednik uprave hrvatske tvrtke, Boran Lončarić

Gospodin Lončarić napominje da je ovaj ugovor rezultat skoro dvogodišnjeg evaluacijskog procesa u kojem se GDi uspješno dokazao kao globalno konkurentna europska tvrtka. GDi se, sa konsolidiranim prihodom u 2015. godini od preko 105 mil. kuna, svrstava među najveće softverske kompanije u Hrvatskoj. Osim u Hrvatskoj, ima urede u 11 zemalja, a više od dvije trećine svojih prihoda ostvaruje na stranim tržištima.

ITC je jedna od najbrže rastućih telekom tvrtki i vodeći pružatelj telekomunikacijskih usluga u Saudijskoj Arabiji. Usmjerena je prvenstveno na pružanje “backbone” usluga te opsluživanje velikih korisnika na tom području.

Više informacija možete pronaći na www.gdi.net.

Komentiraj