Hrvatska – Slovačka: Dalić iznenadio s početnih jedanaest

Od 20:45 u Gradskom vrtu Hrvatska protiv Slovačke igra osmu kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Svjetsko prvenstvo, a izbornik Zlatko Dalić ostvario je jučerašnje najave da će biti promjena u sastavu.

Podsjetimo, Dalić je jučer na konferenciji izjavio da će u odnosu na utakmicu protiv Cipra osvježiti kadar jer želi dobiti još veću trku i agresiju u igri.

“Jednostavno želimo još veću trku i agresiju. Neki naši igrači nisu standardni i nemaju minutažu u klubovima pa ne mogu izdržati ritam. U momčad se sigurno vraća Domagoj Vida, Ćaleta-Car je igrao sjajno na Cipru, ali nema puno utakmica u nogama i ne bi mogao biti na istoj razini. Kovačića će zamijeniti Pašalić, koji ulazi u završnicu, a nama nedostaje takav tip veznog igrača, on je u tom dijelu najbolji. Raduje me konkurencija u momčadi, dolaze mladi igrači koji se nameću, koji donose novu energiju i snagu”.

Sukladno najavi, tako danas u početnih jedanaest neće biti Duje Ćalete Cara te se umjesto njega u srce obrane vraća Domagoj Vida.

Starter u današnjem okršaju također neće biti ni Nikola Vlašić, umjesto njega će na formalno desnu krilnu poziciju priliku od prve minute dobiti Luka Ivanušec, dok će umjesto (na Cipru također odličnog) Borne Sose, na poziciji lijevog beka započeti Borna Barišić.

Suspendiranog Matea Kovačića danas će od prve minute zamijeniti Mario Pašalić, a kao formalni istureni napadač na travnjak Gradskog vrta istrčat će Andrej Kramarić.

Hrvatska će eventualnim slavljem u današnjem okršaju zadržati vodeću poziciju na ljestvici skupine H u kojoj je trenutno bodovno izjednačena (16) s Rusijom, koja večeras gostuje u Sloveniji.

Komentiraj