Nagrađivana televizijska novinarka Ivana Dragičević nakon godina rada u vanjskopolitičkoj redakciji i izvještavanja sa svih strana svijeta, okrenula se i drugim medijima – uskoro će objaviti knjigu ‘Nejednaki’, a najavila je i snimanje dokumentarnog te rad na animiranom filmu

Dugogodišnja televizijska novinarka Ivana Dragičević ovih dana završila je pisanje svoje prve knjige “Nejednaki”. Riječ je o sjećanjima na svjetske događaje kojima je tijekom svoje profesionalne karijere svjedočila i o njima izvještavala dugi niz godina kao novinarka u vanjskopolitičkoj redakciji HRT-a, a sada je članica redakcije TV mreže N1. Poznata je po tome što je u svojim izvještajima o događajima kojima je prisustvovala pristupala emotivno, pa će zbog toga i njena knjiga “Nejednaki” izazvati mnogobrojne reakcije.

Ivana Dragičević je novinarka iz koje pršti kreativna energija, tako da radi i na novim projektima. Ove godine namjerava snimiti i dokumentarni film “Tupilo” o glazbenoj underground sceni 90-ih u Hrvatskoj, kao i animirani film “Romul 2.0” na kojem radi s ilustratorom i strip crtačem Igorom Hofbauerom. Njenu knjigu objavit će Naklada Ljevak.

NACIONAL: Iako ste novinarka koja gotovo svakodnevno kroz izvještaje i reportaže priča priče, ipak ste osjetili potrebu napisati knjigu o tim događajima, ali iz drugog ugla. Zašto?

Hrvatska se potpuno zatvorila u sebe. Mislila sam da ćemo kada uđemo u Europsku uniju napokon shvatiti da su globalni problemi i naši problemi i da se naše dvorište ne može gledati izolirano od onoga što je izvan ograde. Kada tolike godine svjedočite o događajima i procesima kao što su ratovi i izbjegličke krize, kada se nalazite na samitima na kojima su svi ti veliki donositelji odluka, političari, shvatite kao svjedok iz prve ruke koliko je svijet u kojem danas živimo kompleksan i koliko puno problema nam je svima zajedničko. Mislim da je potreba nekoga tko se bavi vanjskom politikom, takvom vrstom novinarstva, uvijek probati analizirati stvari, staviti ih u okvir, nadograditi priču. Iako je televizijski auditorij puno veći od onog čitalačkog, puno je toga ostalo neispričano iza tih kratkih televizijskih minuta…

Kupite digitalno izdanje Nacionala i pročitajte više, a platite manje

Komentiraj

PREKOTomislav Čuveljak
Podijeli objavu
Prethodni članakRusi potvrdili smrt svog pilota u Siriji
Sljedeći članakEP karate: Pehar srebrna, Bećirević brončana
Slobodni novinar, urednik, promotor i pisac. Dvadeset godina iskustva u organizaciji rock koncerata (preko 500 koncerata hrvatskih i inozemnih izvođača), press konferencija, izložaba i modnih revija. Jedan od osnivača Hrvatske novinarske rock nagrade Crni mačak i član Savjetodavnog tijela nagrade (Predsjednik Savjetodavnog tijela 1998.). Dugogodišnji radijski urednik i voditelj (Radio 101, Radio 1, Plavi radio), te rock kritičar (Radio 101, Plavi radio, Slobodna Dalmacija, Vip Music, Tportal.hr, Rolling Stone). Redovan član Hrvatskog Novinarskog Društva. Prvi roman (Dolce Vita) objavila je nakladnička kuća Fraktura u ožujku 2004. 2005. kao autor i redatelj potpisujem dokumentarni tv film "Kad muzičari šokiraju" u produkciji nezavisne producentske tvrtke Trezor idea. 2010. od HGF-a (Hrvatski glazbeni festival) primam nagradu za životni doprinos razvoju i unaprjeđenju demo scene i dugogodišnji kontinuirani rad na promicanju urbane i alternativne glazbene kulture. U svibnju 2103. pokreće web portal www.spotdepo.hr.