HRVATSKA SE UJEDINILA Za Milu do sada prikupljeno 8,2 milijuna kuna

Screenshot/Facebook

Cijela Hrvatska ujedinila se u borbi za život teško bolesne dvogodišnje djevojčice Mile Rončević, koja boluje od rijetkog tipa leukemije.

Mila se trenutno liječi u KBC-u Rijeka, no njezina bolest je agresivna i podmukla i najveće šanse za život ima ako ode na skupo liječenje u SAD. Danas bi trebala pasti odluka hoće li Mila početi primati kemoterapiju. Ukoliko Mila počne primati kemoterapiju, put u SAD bi se mogao odgoditi na mjesec dana, a ukoliko se primanje kemoterapije odgodi, na put bi mogla otići u ponedjeljak ili utorak, piše Dnevnik.hr.

“Mila se odlično osjeća, dobrog je općeg stanja i sada samo čekamo odluku što bi bilo bolje za nju, kemoterapija ili odlazak u SAD već idući tjedan. Imamo razrađen cijeli plan boravka u SAD-u, svi nam pomažu i iznimno smo im zahvalni”, kazao je otac djevojčice Marin Rončević.

Oko slučaja dvogodišnje Mile angažirao se i Ured predsjednice i hrvatski veleposlanik u SAD-u Pjer Šimunović koji je bio spona s Dječjom bolnicom u Philadelphiji. Bolnica će Milinoj obitelji do ponedjeljka predati plan liječenja i ukupan troškovnik.

“Hvala svima! Veliko hvala! Bez obzira na donacije, želim naglasiti kako se obitelj rješava sve imovine kako bi Mili platili liječenje”, naglasio je otac. A donacijama je do sada prikupljeno 8,2 milijuna kuna. Procjenjuje se kako će biti potrebno oko 18 milijuna kuna.

Komentiraj