Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posjetila podrum Feravina

Ured Predsjednice Republike Hrvatske

Tijekom četverodnevnog posjeta Osječko-baranjskoj županiji, predsjednica Republike Hrvatske posjetila je Feričance i Feravino. Riječ je o jednoj od najpoznatijih hrvatskih vinarija s brojnim nagradama na domaćim i međunarodnim ocjenjivanjima vina.

Ova je tvrtka posljednjih godina inicijator niza turističkih projekata u Feričancima. Predsjednici Republike Hrvatske predstavljen je plan ulaganja u smještajne kapacitete i gastronomsku ponudu, investicije koje se podudaraju s osnovnim smjernicama strategije razvoja turizma Osječko-baranjske županije.

U Starom podrumu, reprezentativnom objektu Feravina, Kolinda Grabar-Kitarović upoznala se s planovima i investicijama poznate slavonske vinarije.

“Vinarija Feravino u ovom trenutku zapošljava više od 50 ljudi, najviše iz Feričanaca i okolice. Posljednjih nekoliko godina udio izvoza u ukupnoj prodaji izrazito raste i ove godine iznosit će oko 20 posto. Kontinuirano ulažemo u razvoj i konkurentnost proizvoda, a odnedavno imamo potpuno novu primarnu preradu koja predstavlja najmoderniju tehnologiju na svjetskoj razini i vrlo je važan preduvjet za proizvodnju vrhunskih bijelih vina. Proširili smo kapacitete i s pet novih vinifikatora za proizvodnju crnog i maceraciju bijelog grožđa kapaciteta sto dvadeset hektolitara, te novih osamnaest inoks spremnika od po deset tisuća litara. Od proljeća Feravino ima nove punionice za punjenje mirnih i pjenušavih vina. To je moderno postrojenje s tri autoklava za proizvodnju pjenušca prema charmat ili tankovskoj metodi, potpuno novoj metodi u našem podrumu. Po toj metodi punimo najnovije proizvode – Grasecco i Francescu, vrlo moderne pjenušce koji se od ovog proljeća mogu naći na tržištu i na koje smo iznimno ponosni“, kazao je Luka Vrga, član Uprave Osilovca, tvrtke u čijem sastavu posluje brend Feravino.

Komentiraj