hina

Hrvatska pobjednik LEN Europa kupa

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija pobjednik je prvog izdanja LEN Europa kupa nakon što je u finalu turnira igranog u Rijeci svladala Španjolsku sa 12-9 (2-1, 4-4, 3-1, 3-3).

Briljatnu utakmicu u finalu odigrao je Loren Fatović koji je postigao čak šest golova, dva je dodao Ante Vukičević, a po jedan Maro Joković, Andro Bušlje, Josip Vrlić i Javier Garcia, dok je Marko Bijač ostvario 12 obrana. Alberto Munarriz s tri i Blai Mallarach s dva gola bili su najefikasniji kod Španjolaca.

Hrvatska je bila u prednosti tijekom čitavog susreta, u prvoj četvrtini povela je 2-0 golovima Bušlje i Fatovića, a Bušlje je imao priliku i za povećanje vodstva na 3-0 no promašio je situaciju s igračem više u bazenu.

U drugih osam minuta Španjolska je uspijevala držati rezultatski priključak efikasnom igrom u napadu. Gosti su poravnali na 3-3, 4-4 i 5-5, no niti jednom nisu došli u vodstvo.

Fatović je pogocima na kraju druge i početku treće četvrtine odveo Hrvatsku do prednosti od 7-5 da bi Joković pogotkom za 9-6 na isteku trećeg dijela prvi puta doveo Hrvatsku u prednost od tri gola.

U posljednjoj četvrtini Hrvatska je održavala prednost od dva do tri gola.

Treće mjesto osvojila je Italija koja je sa 10-9 bila bolja od Srbije, kao peti su završili Crnogorci 15-7 pobjedom protiv Mađara, a kao sedmi Grci koji su na 12-4 bili bolji od Francuza.

 

 

REZULTATI SUSRETA ZA REDOSLIJED,
FINALE:
HRVATSKA - Španjolska	12-9
Za 3. mjesto:
Italija - Srbija  	10-9
Za 5. mjesto:
Crna Gora - Mađarska 	15-7
Za 7. mjesto:
Grčka - Francuska 	12-4

Komentiraj