Petar Glebov/PIXSELL

HRVATSKA OTVARA EURO U PETAK Babić objavio konačan popis za Poljsku

Izbornik hrvatske muške rukometen reprezentacije Željko Babić u utorak je u Ivanić Gradu objavio konačan popis igrača za Europsko prvenstvo koje u petak počinje u Poljskoj.

Babić je otkrio popis od 17 igrača, a izbornik je u utorak obznanio i da vratar Filip Ivić i desni vanjski Šime Ivić neće putovati u Poljsku. Filip je otpao kao treći vratar, a Šime Ivić je bio priključen reprezentaciji nakon što su u drugoj fazi priprema zbog ozljede otpali Domagoj Pavlović i Mario Vuglač.

Hrvatsku će na EURU predstavljati vratari Mirko Alilović (Veszprem), Ivan Stevanović (PPD Zagreb), krilni igrači Manuel Štrlek (Kielce), Antonijo Kovačević (PPD Zagreb), Ivan Čupić (Kielce)  i Zlatko Horvat (PPD Zagreb), pivoti Ilija Brozović (HSV), Krešimir Kozina (Flensburg), Marino Marić (Melsungen), te vanjski igrači Marko Kopljar (Barcelona), Luka Šebetić (PPD Zagreb), Domagoj Duvnjak (Kiel), Igor Karačić (Vardar), Luka Cindrić (Vardar), Marko Mamić (Dunquerqe), Ivan Slišković (Veszprem) i Jakov Gojun (Fuschse Berlin).

Hrvatska EURO u Poljskoj otvara u petak, 15. siječnja,  utakmicom protiv Bjelorusije, a u našoj skupini su još Island i Norveška. Naši rukometaši nikad u povijesti nisu bili europski prvaci, dvaput su bili srebrni (2008,  2010), a dvaput brončani (1994, 2012).

Komentiraj