Hrvatska osigurala nastup na Svjetskom rukometnom prvenstvu

Hrvatska rukometna reprezentacija ulaskom u polufinale Europskog prvenstva osigurala nastup na Svjetskom prvenstvu, piše Gol.hr.

Prvenstvo će se održati od 14. do 31. siječnja sljedeće godine u Egiptu. Biti će to prvo natjecanja na kojem će nastupiti 32 reprezentacije.

Za razliku od SP-a koje se lani održalo u Danskoj i Njemačkoj, osam je novih mjesta na svjetskoj smotri. Za Europu je ukupno predviđeno 13 mjesta, a imat će ih možda i 15.

Danska kao aktualni svjetski prvak ne ulazi u tu kvotu već ima osiguran plasman na nadolazeće Svjetsko prvenstvo. Također, Međunarodna rukometna federacija (IHF) nakon završetka svih kvalifikacija jednoj reprezentaciji dodijeliti pozivnicu, a prilično su velike šanse da će taj wild-card dobiti neka od jakih europskih ekipa koja zapne u kvalifikacijama.

Europske reprezentacije su se na Svjetsko prvenstvo mogle plasirati izravno, njih četiri (polufinalisti Eura: Hrvatska, Norveška, Slovenija, Španjolska) i još devet kroz dvije utakmice kvalifikacija koje će se igrati u lipnju.

Komentiraj