Hrvatska na EURO-u protiv Španjolske, Češke i Turske! Otvaramo s Turcima na Parku prinčeva

EPA/IAN LANGSDON

Hrvatska nogometna reprezentacija na EURO-u u Francuskoj igrat će u skupini D zajedno sa braniteljima naslova Španjolskom, Češkom i Turskom.

‘Vatreni’ će prvu utakmicu odigrati na Parku prinčeva protiv Turske 12. lipnja. Slijedi dvoboj s Češkom 17. lipnja u St. Etienneu, a grupnu će fazu zaključiti sa Španjolcima 21. lipnja u Bordeauxu.

>> JOŠ BOLI PORAZ IZ BEČA Dosadašnje utakmice Hrvatske protiv Češke, Španjolske i Turske

 

RASPORED UTAKMICA HRVATSKE:
Hrvatska – Turska, Park prinčeva, Pariz, 12. lipnja, 15.00
Hrvatska – Češka, Geoffroy-Guichard, Saint-Étienne, 17. lipnja, 18.00
Hrvatska – Španjolska, Novi stadion Bordeaux, 21. lipnja, 21.00

 

EPA/IAN LANGSDON
EPA/IAN LANGSDON
SKUPINE EURA:
SKUPINA A: Francuska, Rumunjska, Albanija, Švicarska.
SKUPINA B: Engleska, Rusija, Wales, Slovačka.
SKUPINA C: Njemačka, Ukrajina, Poljska, Sjeverna Irska.
SKUPINA D: Španjolska, Češka, Turska, Hrvatska.
SKUPINA E: Belgija, Italija, Irska, Švedska.
SKUPINA F: Portugal, Island, Austrija, Mađarska.

 

Pratite uživo:

18:55 Posljednja će biti izvučena jakosna skupina 2, u kojoj se nalazi i Hrvatska. U skupinu A smještena je Švicarska, koja će u prvom kolu na Albaniju. U skupini B EURO će protiv Engleske otvoriti Rusija. Reprezentacija Ukrajine izvučena je u skupinu C, gdje će EURO započeti 12. lipnja protiv Njemačke. Posljednja reprezentacija skupine D je Hrvatska te ćemo EURO otvoriti 13. lipnja protiv Turske. U skupinu E će Italija, koja će prvu utakmicu odigrati s Belgijom. Za kraj, u skupini F igrat će Austrija, koja će prvenstvo otvoriti protiv Mađarske.

18:45 Slijede nam reprezentacije iz jakosne skupine 3. U skupini A izvučena je Rumunjska, i to na poziciji 2, što znači da će protiv Francuske 10. lipnja otvoriti Europsko prvenstvo. Sljedeća je izvučena Slovačka, koja će u skupini B krenuti s pozicije 4. EURO će otvoriti protiv Walesa. U skupinu C će Poljska, s pozicije 3 te će u prvom kolu igrati protiv Sjeverne Irske. Češka će igrati u skupini D, kreću s pozicije 2 koja ih u prvo kolo ‘gura’ prema Španjolcima. Švedska će u grupu E, smještena je na poziciju 4, te će u prvom kolu na Irsku. Mađarska će igrati u skupini F, na poziciji 4.

18:40 Sljedeće će se izvlačiti reprezentacije iz jakosne skupine 4. Prva je izvučena reprezentacija Albanije, koja će na poziciju 3 A skupine. Wales će u skupinu B sa Engleskom, na poziciju broj 3. Sjeverna Irska ide u skupinu C s Njemačkom, na poziciju 4. Sa Španjolcima, braniteljima naslova, u skupinu D će Turska, na poziciju 3. U skupinu E smještena je Irska, na poziciju 3. U skupini F će igrati Island, na poziciji 2 te će prvu utakmicu igrati s Portugalom.

18:30 Prva je izvučena reprezentacija Francuske, koja će igrati u skupini A. Potom je Trezeguet izvukao Englesku, koja će biti u skupini B. Sljedeća je kuglica sadržavala reprezentaciju Njemačke, koja je smještena u skupinu C. U skupini D iz prve jakosne skupine igrat će Španjolska, u skupini E Belgija, dok se Portugal smjestio u skupinu F.

18:25 Na pozornicu su stigli strijelci čiji su pogoci njihovim zemljama donosili naslove europskih prvaka: Panenka, Bierhoff, Trezeguet i Charisteas. Pridružio im se i glavni tajnik UEFA-e Gianni Infantino.

18:20 Nakon nastupa DJ Davida Guette, izbornik Španjolske Vicente del Bosque na pozornicu je donio pokal Europskog prvenstva.

18:00 Svečanost u Parizu je započela. Program su otvorili legendarni nogometaši Ruud Gullit i Bixente Lizarazu.

U Kongresnoj palači Porte Maillot danas se održava ždrijeb skupina Europskog prvenstva 2016. godine. Hrvatska reprezentacija naći će se u društvu 24 reprezentacije koje su izborile nastup na Euru, a ‘Vatreni’ su u drugoj jakosnoj skupini.

Program u Parizu vodit će slavni nogometaši Bixente Lizarazu (45) i Ruud Gullit (53), a ‘kuglice’ će izvlačiti i druge nogometne zvijezde poput Davida Trezegueta, Vicentea del Bosquea, Olivera Bierhoffa.

EURO će startati 10. lipnja na pariškom Stade de Franceu, gdje će i završiti mjesec dana kasnije, 10. srpnja.

JAKOSNE SKUPINE

PRVA SKUPINA: Španjolska, Njemačka, Engleska, Portugal, Belgija, Francuska

DRUGA SKUPINA: Italija, Rusija, Švicarska, Austrija, HRVATSKA, Ukrajina

TREĆA SKUPINA: Češka, Švedska, Poljska, Rumunjska, Slovačka, Mađarska

ČETVRTA SKUPINA: Turska, Irska, Island, Wales, Albanija, Sjeverna Irska

Komentiraj