Pixabay

HRVATSKA LIJEČNIČKA KOMORA ‘Najoštrije osuđujemo nedopustivo i neutemeljeno javno optuživanje medicinskog osoblja’

Hrvatska liječnička komora u urtorak je priopćenjem reagirala na teške optužbe iznesene na račun medicinskih djelatnika vinkovačke bolnice. Njihovo Vam priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Hrvatska liječnička komora izražava najdublju sućut obitelji gospodina Zlatka Perkunića preminulog 11. lipnja u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci. Istovremeno primoreni smo reagirati te najoštrije osuditi nedopustivo i neutemeljeno javno optuživanje medicinskog osoblja Opće županijske bolnice Vinkovci kojem se, bez ikakvih dokaza, stavlja na teret počinjene teškog kaznenog djela vezanog za slučaj preminulog pacijenta Zlatka Perkunića.

Takve optužbe iznesene u medijima na račun djelatnika bolnice su u potpunoj suprotnosti s rezultatima nadzora koji je provelo Povjerenstvo za unutarnji nadzor OŽB Vinkovci.

Podsjetimo, ravnatelj vinkovačke Opće županijske bolnice, dr. med. Krunoslav Šporčić za Hinu je potvrdio kako je Povjerenstvo za unutarnji nadzor obavilo nadzor nad liječenje, te je naglasio da nisu pronađene nepravilnosti u postupku liječenja.

Izričitim navođenjem imena liječnika putem medija, u trenutku kad njigova eventualna krivnja uopće nije utvrđena, stimatizirala se liječnička struka u cijelini te se nanosi nepopravljiva šteta ugledu prozvanih liječnika, medicinskih sestara i vinkovačka bolnica. Stoga, Hrvatska liječnička komora poziva novinare da svoje izvještavanje usklade s načelima Kodeksa časti hrvatskih novinara”, navodi se u priopćenju.

Komentiraj