HRVATSKA KONZERVATIVNA STRANKA: Prijedlog revizije Zakona o općem oprostu

FaH

Hrvatska konzervativna stranka (HKS) smatra da Hrvatska mora hitno revidirati Zakon o općem oprostu, koji se odnosi na kaznena djela od 17. kolovoza 1990. do 23. kolovoza 1996., s obzirom na odbijanje Srbije da ukine zakon o univerzalnoj jurisdikciji za zločine u bivšoj SFRJ, priopćeno je iz te stranke u utorak.

U priopćenju koje je potpisao zamjenik predsjednice HKS-a Marijan Pavliček, koji je i zamjenik gradonačelnika Vukovara, navodi se kako hrvatski branitelji nakon optužbi iz Srbije danas opravdano sumnjaju da više nisu sigurni ni u svojim domovima jer bi ih hrvatska policija po nalogu Interpola mogla i tamo uhititi.

Podsjeća i kako je ministar Šprlje potvrdio je da je Hrvatska službeno iz Srbije dobila popis  86 hrvatskih državljana od kojih su polovica hrvatski branitelji i zatočenici srbijanskih logora, a da srbijanski mediji navode da postoji i popis 300 branitelja.

„Bude li Srbija i dalje ustrajala na primjeni spornog zakona, pozivamo Vladu da hitno revidira zakon kojim se daje opći oprost od kaznenog progona i postupka počiniteljima kaznenih djela počinjenih u agresiji, kojim je abolirano više od 21.000 pripadnika agresorske vojske, među kojima ima dokazanih silovatelja i zločinaca“, stoji u priopćenju.

Komentiraj