Hrvatska komora medicinskih sestara izrazila sućut obitelji pacijenta preminulog u bolnici u Čakovcu

Hrvatska komora medicinskih sestara izrazila je sućut obitelji pacijenta, koji je preminuo tijekom hemodijalize u Županijskoj bolnici Čakovec.

“Nakon što Komora dobije službeni dokument od Ministarstva zdravstva o nalazu zdravstvene inspekcije vezano uz okolnosti ovog tragičnog događaja, odlučit će o eventualnom pokretanju postupka pred Sudom Komore, sukladno nalazu resornog ministarstva, ako taj nalaz doista utvrdi da se radi o pogrešci medicinske sestre”, navodi se u priopćenju.

Za teže povrede svojih članova Sud Komore može izreći različite mjere: ukor, javni ukor, novčana kazna, privremeno oduzimanje odobrenja za samostalan rad (licence) od mjesec dana do godine dana te trajno oduzimanje Odobrenja za samostalan rad.

“Izražavam najdublju sućut obitelji zbog ovog tragičnog događaja. Komora poziva javnost i medije da ne donose a priori javnu osudu o krivnji prije nego što nadležna državna tijela utvrde sve relevantne činjenice. Komora godinama upozorava na značajan nedostatak medicinskih sestara, kao i njihovu preopterećenost opsegom posla i brojem pacijenata. Zbog epidemije koronavirusa medicinske sestre kao i svi drugi zdravstveni djelatnici imaju dodatno otežane uvjete rada i dodatno radno opterećenje”, rekao je predsjednik HKMS, Mario Gazić napomenuvši kako primjerice u Čakovečkoj bolnici do pune sistematizacije i optimalnog funkcioniranja nedostaje čak šezdesetak medicinskih sestara.

Danas izvanredni nadzor u čakovečkoj bolnici, obdukcija u Zagrebu

Komentiraj