Hrvatska glazbena unija: Na koncertima „Jer svirati se mora“, mogu prisustvovati svi, bez obzira na cijepljenje

Iz Hrvatske glazbene unije (HGU) priopćeno je u subotu da na koncertima u sklopu akcije Ministarstva kulture i medija i HGU „Jer svirati se mora“, mogu prisustvovati svi, bez potvrda o cijepljenju ili prepoljenju Covida-19, a koncerti se odvijaju uz poštivanje epidemioloških mjera.

U priopćenju se ističe da je u manjem dijelu javnosti došlo do određenih nesporazuma glede mogućnosti prisustva publike na koncertima u sklopu akcije Ministarstva kulture i medija te Hrvatske glazbene unije , “Jer svirati se mora“.

“Svi koncerti u sklopu navedene akcije se odvijaju u najstrožim epidemiološkim uvjetima. Zbog toga je strogo ograničen broj publike, rasporedom sjedala ili stolova je organizator onemogućio bliske kontakte prisutnih posjetitelja te se provode i sve druge strogo propisane mjere koje se koordiniraju za navedene koncerte”, navodi se u zajedničkom priopćenju Ministarstva i HGU.

“Najava članova nacionalnog stožera kako će na velike koncerte moći samo oni koji dobiju tzv. covid potvrde, ne odnosi se na koncerte u okviru projekta „Jer svirati se mora“, već će se odnositi na javne priredbe i okupljanja koja će se organizirati u budućnosti, bez strogih mjera kakve su sada na snazi”, pojašnjava se u priopćenju.

Pravila o obvezi imanja covid potvrda o cijepljenju ili preboljenju, ne odnose se na koncerte  „Jer svirati se mora“, dodaje se.

Stoga, nema nikakve potrebe za povratom ulaznica za koncerte u sklopu akcije „Jer svirati se mora“ budući da posjetitelji ne moraju biti dvostruko cijepljeni niti će morati dokazivati da su preboljeli Covid i na taj način stekli imunitet.

Ti se koncerti odvijaju s drastično smanjenim brojem posjetitelja, a organizatori slijede i sve druge sigurnosne i zdravstvene upute dobivene od nadležnih tijela, ističu iz  Predsjedništva Hrvatske glazbene unije i Ministarstva kulture i medija.

Komentiraj