Hrvatska futsalska reprezentacija večeras protiv Poljske otvara Europsko prvenstvo u Nizozemskoj

Hrvatska futsalska reprezentacija večeras u 20.30 protiv Poljske otvara nastup na Europskom prvenstvu u Nizozemskoj. Izbornik Marinko Mavrović zadovoljan je stanjem u momčadi i odnosom igrača prema treninzima.

“Stanje u momčadi je izuzetno dobro, jedva čekamo početak i prvu utakmicu protiv Poljske. Osjetilo se već na prvom treningu da su igrači maksimalno posvećeni, osjeća se među njima ona pozitivna energija i trema”, rekao je izbornik futsalske reprezentacije koja je, poslije izvjesna vremena, opet na velikoj sceni.

“Došli smo u Nizozemsku ostvariti što bolji rezultat i naravno da ćemo napraviti sve što je u našoj moći da u svakoj utakmici damo maksimum. Razmišljat ćemo od utakmice do utakmice, osnovni cilj je proći skupinu, a ako se domognemo četvrtfinala onda je u jednoj utakmici sve moguće”, dodao je.

“Na europskim prvenstvima nema laganih protivnika i utakmica.”

“Moramo respektirati sve reprezentacije koje su se plasirale na veliko natjecanje, futsal je izuzetno napredovao posljednjih godina, na taktičkom, a pogotovo na fizičkom planu. Nitko ne može unaprijed računati na tri boda, vidjeli smo, uostalom, koliko je malo nedostajalo Srbiji da iznenade Portugalce. Dakle, na Euru nema izrazitih favorita”, rekao je izbornik za HRT.

Hrvatska će igrati u skupini s Rusijom, Slovačkom i Poljskom, protiv koje u petak u Amsterdamu od 20.30 sati igra prvu utakmicu na prvenstvu.

Komentiraj