Hrvatska danas protiv Gruzije u osmini finala SP-a, atmosferu poremetila drakonska kazna Rini Buriću

Hrvatska vaterpolo reprezentacija u ponedjeljak od 15:30 sati igra utakmicu osmine finala Svjetskog prvenstva u mađarskoj protiv Gruzije.

Raspoloženje u reprezentaciji poremetila je sinoćnja odluka FINA-e o drakonskoj kazni Rini Buriću. Naime, Međunarodna organizacija vodenih sportova (FINA) službeno je u nedjelju navečer izvijestila Hrvatski vaterpolski savez (HVS), da je hrvatski reprezentativac Rino Burić kažnjen s čak 3 utakmice zabrane nastupa.

Odluka je donesena temeljem pregleda video-zapisa dan nakon odigrane utakmice 3. kola B skupine u Debrecenu, Hrvatska – Japan na kojoj je podvodnom kamerom snimljen trenutak u kojem navodno Rino Burić ispod površine vode u borbi s japanskim igračem, udara suparnika u tijelo. Suci na toj utakmici su to vidjeli i dosudili osobnu pogrešku, ali nije dosuđen prekršaj zbog osobito ogrube igre koji se onda odgovarajuće odmah i sankcionira.

Iz HVS-a najavljuju da će se na ovu odluku žaliti, no sigurno je da Burića protiv Gruzije neće biti. “Ja to dakako ne podržavam, to udaranje, ali valjalo bi raspraviti i o uzroku. Što se ostalog tiče, svi su zdravi i spremni i čekaju početak utakmice”, rekao je izbornik Ivica Tucak.

Hrvatska i Gruzija dosad su igrale tri puta – ‘Barakude’ su slavile u sva tri susreta ukupnu gol-razliku 55:12. Posljednji put su se ove dvije momčadi susrele u veljači prošle godine, na predolimpijskom turniru u Rotterdamu, a završilo je 15:6 za Hrvatsku.

Komentiraj