Hrvatska matica iseljenika

Hrvatice iz cijeloga svijeta u Tomislavgradu

Programa pete Revije tradicijske odjeće i izbora najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske završnu večer ima u petak (06. srpnja) u 19 sati u Tomislavgradu (sportska dvorana).

Tom prigodom prikazat će se revija bogatstva hrvatskog narodnog ruha te izabrati djevojka koja po izboru prosudbene komisije najljepše nosi i predstavlja nošnju.

U Reviji i natjecanju sudjeluje 20 djevojka iz cijeloga svijeta čime se ispunjava cilj ovoga programa – susret i povezivanje Hrvata iz cijeloga svijeta u svrhu promicanja zajedničke tradicijske kulture. Zanimljivim kulturno-umjetničkim programom za sudionice predviđeno je upoznavanje s hrvatskom kulturom te pružanje potpore Hrvatima u BiH, posebice u jačanju i očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta. Sudionice programa dolaze iz Kanade, Sjedinjenih Američkih Država, Njemačke, Rumunjske, Bolivije, Meksika, Švedske, Mađarske, Austrije, Čilea, Crne Gore, Srbije, Italije, Makedonije, Australije, Kosova, a sudjelovat će i predstavnice zemlje domaćina, Bosne i Hercegovine.

Reviju organizira Udruga za očuvanje i promicanje hrvatske tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini ‘Stećak’ u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika.

Projekt se održava pod pokroviteljstvom člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Dragana Čovića, Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Vlade Hercegbosanske županije i općine Tomislavgrad.

Završnoj večeri i izboru najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske, nazočit će predstavnici pokrovitelja, organizatora te dužnosnika iz političkog i javnog života BiH i Hrvatske.

Hrvatice iz cijeloga svijeta u narodnim nošnjama

Komentiraj