Predsjednik Real Madrida Florentino Perez (68) i u ovom se ljetnom prijelaznom roku prometnuo u jednu od najvažnijih figura na nogometnom tržištu, a dovođenjem 21-godišnjeg Matea Kovačića iz Intera pokazao je da razmišlja i o daljnjoj budućnosti kluba.

“Kada sam vidio Kovačića na pripremama u Kini rekao sam – ‘moramo ga dovesti’. Oduševio me svojim potezima, driblingom, dodavanjima i odlučnošću”, izjavio je za Hinu predsjednik Real Madrida kod kojeg Hrvati imaju posebno mjesto u srcu.
“U momčadi imamo Luku Modrića, sada i Matea Kovačića, a i moj liječnik Niko Mihić je Hrvat. Gdje god da se okrenem vidim Hrvate, oni su uvijek uz mene“, rekao je Perez.
Doktor Mihić je prije 12 godina iz Kanade stigao u španjolsku prijestolnicu, a radi u privatnoj bolnici Hospital Universitario Sanchirrano na sjeveru Madrida, udaljenoj nekoliko kilometara od poslovne četvrti Chamartin, gdje se nalazi Realov stadion i Perezova građevinska kompanija.
Florentino Pérez je predsjednik i vlasnik 12,5 postotnog udjela u najvećoj španjolskoj građevinskoj kompaniji Actividades de Construccion y Servicios (ACS) sa 210.345 zaposlenika u 40 zemalja svijeta. Kada je prije 15 godina sjeo u predsjedničku fotelju Real Madrida prometnuo se u kralja transfera koji svake godine priredi tulum u posljednjim sekundama prijelaznog roka. Čeka do zadnjeg trenutka, objavi senzacionalnu vijest koja baci u trans navijače i medije, a njega stavi pod svjetla reflektora.
  • Prijelazni rok završava za 11 dana, a Perez ne otkriva koliko je izdvojio za hrvatskog reprezentativca. Nesumnjivo, građevinski poduzetnik voli skupe stvari, a najveća želja mu je vidjeti svoje ime zapisano zlatnim slovima u Realovoj povijesti. U ljeto 2012., u posljednjim trenucima prijelaznog roka doveo je za više od 30 milijuna eura Luku Modrića iz londonskog Tottenhama.
Posljednjih godina prvi čovjek Real Madrida probija novčane granice nogometaša napuhujući tržište do rekordne razine. Lani je kupio Garetha Balea za oko 92 milijuna eura, iako neki tvrde da je cijena bila i veća, a prije šest godina doveo je i Cristiana Ronalda za tada rekordnih 96 milijuna eura. Za Asiera Illaramendija, igrača s klupe koji se Kovačićevim dolaskom približio izlaznim vratima, platio je prije dvije godine gotovo 39 milijuna eura.
“Bez sumnje imamo čudesnu momčad no uvijek želimo napredovati”, kaže predsjednik najvrednijeg kluba na svijetu, procijenjenog na 3,26 milijardi eura.
Florentino Pérez dvanaesta je osoba po visini osobnog bogatstva u Španjolskoj, tvrdi financijski časopis Forbes, što mu je učvrstilo predsjedničku poziciju. Nakon što je prošle sezone njegov najveći rival Barcelona osvojila sve naslove, predsjednik Reala poručuje: “Želimo osvojiti sadašnjost i budućnost”.

Komentiraj