Hrvati spremni za malonogometno ludilo na Kreti: ”Nećemo se zadovoljiti prolaskom grupe, ciljamo minimalno na polufinale”

”Uigrani smo i spremni napraviti dobar rezultat” – poruka je to hrvatske malonogometne reprezentacije uoči odlaska na Socca svjetsko malonogometno prvenstvo na Kreti koju su izbornik Dino Kovač i dio reprezentacije prenijeli na konferenciji za medije.

”Skupina u kojoj smo se našli s Brazilom, Kolumbijom, Turskom i Alžirom zasigurno neće biti laka. Neki osnovni cilj je proći grupu, ali ne bi se trebali zadovoljiti time. Cilj nam je bar polufinale”, optimističan je bio izbornik Kovač.

Priznao je izbornik kako će mu u Grčkoj ipak nedostajati reprezentativci s iskustvom Mario Rac i Mario Skorin, koji zbog poslovnih obaveza neće moći nastupiti, a na koje je Kovač ozbiljno računao. Radi se o dvojici igrača koji su ove godine trebali biti kapetan i dokapetan reprezentacije.

No, tu su drugi mladi reprezentativci koji daju novu poletnost i svježinu.

”Okupila se stvarno kvalitetna ekipa. Svi se mi manje-više znamo s raznih utakmica. To su sve iskusni igrači koji imaju puno malonogometnih utakmica u nogama i to bi nam trebalo stvarati prednost. Kroz treninge i pripremne utakmice smo se uigrali. Ne bih sad mogao reći da ćemo sigurno otići do kraja, ali naravno da se svi tome nadamo”, kazao je reprezentativac Valentino Kolić.

Valentino je jedan od devetorice novih reprezentativaca. Ono što ga je posebno oduševilo jest montažni stadion koji je ove godine u gradu Retimnu postavljen par metara do mora.

”Iako nisam sudjelovao prošle godine, vidio sam montažni stadion na glavnom lisabonskom trgu i to me odmah privuklo. Ove godine stadion je na plaži… To je fenomenalno. Jedva čekam zaigrati ondje”, rekao  je Kolić.

Jedan od novih i mladih reprezentativaca je i Ilija Radovac, koji je nekada profesionalno igrao nogomet u RNK Splitu. Prešao je zatim u drugoligašku Kustošiju, a danas kao amater igra treću ligu u NK Vrbovcu.

”Jako sam ponosan što sam dio reprezentacije. Zahvalio bih se najprije izborniku što me uopće pozvao da sudjelujem na Svjetskom prvenstvu. To je oduvijek bio moj dječački san. Tada se to više odnosilo na veliki nogomet budući da to primarno igram, ali zaigrati za malonogometnu reprezentaciju je isto jedno veliko zadovoljstvo”, izjavio je talentirani Radovac.

Međutim, neće Hrvatska u Grčkoj imati svoje predstavnike samo na terenu, već i oko njega. Veliku priliku dobila je hrvatska produkcija na čelu s Vedranom Prgom i Bojanom Agatićem. Oni će odraditi svih 96 utakmica SP-a, a prijenosi iz Grčke moći će se pratiti u mnogobrojnim državama širom svijeta. Utakmice hrvatske reprezentacije moći će se pratiti uživo u programu Hrvatske nogometne televizije.

Recimo za kraj kako su na konferenciji za medije predstavljeni i dresovi u kojima će naši reprezentativci zaigrati na Kreti. Dresovi su branda Sportika, a dolaze u crvenoj i plavoj garnituri.

Komentiraj