Hrvati briljirali na startu Socca malonogometne Lige prvaka

Dva hrvatska predstavnika na ovogodišnjoj malonogometnoj Socca Ligi prvaka u Mariboru, Autoprijevoznik Blažević MNK Sasina i Autoservis Crnaić iz Vinkovaca, visokim pobjedama sjajno su otvorili ovo prestižno natjecanje koje se igra pod okriljem ISF-a (Svjetska malonogometna federacija).

Vinkovčani su u svojoj prvoj utakmici slavili nad slovačkom ekipom Papalalulu iz Bratislave s visokih 7:2, dok su igrači Sasine deklasirali belgijske predstavnike Charleroi Steaua Moustier s nevjerojatnih 15:0.

”Baš nam je drago što smo otvorili turnir pobjedom i pogotovo tako visokim rezultatom. Nismo gledali ostale protivnike, ali od Slovaka smo bili kvalitetniji barem za jednu nijansu. Sama riječ ”Liga prvaka” u svakom igraču budi neki osjećaj. Nama je ovo vrhunac malog nogometa, fantastično je igrati ovdje i drago nam je što predstavljamo Vinkovce i Hrvatsku na jednom ovako velikom i važnom natjecanju”, izjavio je Daniel Jaman, kapetan momčadi Auto servis Crnaić Vinkovci.

”Bilo je lakše nego što smo očekivali. Mislim da će daljnje utakmice biti puno teže, ali nadamo se isto pobjedama. Ovdje u Mariboru mi se sve čini super organizirano i mislim da će se moći pratiti jako dobar mali nogomet.  Došli smo osvojiti ovo natjecanje. Jedino to priznajemo”, samouvjereno je rekao Filip Hruška, igrač AP Blažević MNK Sasina.

Jutros su naši sastavi nastavili s pobjedničkim nizom. Vinkovčani su s 4:1 svladali irsku Galway Poloniu (Jaman, Marinić, Ležaić, Raguž), dok je AP Blažević MNK Sasina bila bolja od rumunjskog sastava AS Liberto iz Iasia s 5:4 (Vuković x2, Zeko, Stojić, Hruška).

Natjecanje se nastavlja popodne posljednjim utakmicama grupne faze. Naši sastavi osigurali su osminu finala, a Vinkovčani će još snage odmjeriti s prošlogodišnjim osvajačima Lige prvaka, poljskim prvacima Dynamik Torunom, dok će se dečki iz Sasine sastati s britanskom momčadi Tamworth Balkan’s Stars FC.

Komentiraj