HRT: U samoizolaciji po jedan razred u devet škola

Po jedan razred u devet škola, kao i dio nastavnika, u samoizolaciji su, objavio je HRT.

U pet škola na širem splitskom području sumnja se na pojedinačne slučajeve zaraze koronavirosom, pa su preventivno svi testirani i do nalaza su u izolaciji. U dvije osnovne škole u Zagrebu potvrđeni su oboljeli, a u Buzetu u samoizolaciji je po jedan razred u tamošnjoj osnovnoj i srednjoj školi.

“Situacija je pod kontrolom. Imamo pojedine ekscese u nekim školama gdje nam se javljaju i ravnatelji i epidemiološka služba i upozoravaju nas gdje su pojedini razredi stavljeni u samoizolaciju. Treba dati cjelovitu informaciju da svi razredi koji su stavljeni u samoizolaciju, stavljeni su radi mjera predostrožnosti zato što je neko potencijalno zaražen i sumnja se na moguću pojavu Covida”, rekao je za HRT Tomislav Đonlić, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu Splitsko-dalmatinske županije.

Ravnateljica osnovne škole “Vazmoslav Gržalja” iz Buzeta Jadranka Bartolić Muzica objasnila je kako su, čim je školi epidemiologinja javila da je jedna učenica drugog razreda Covid pozitivna, pozvali sve roditelje tog razreda da dođu po djecu i odvedu ih kući.

“Njihova učiteljica je također u samoizolaciji, a u samoizolaciji je i jedna učiteljica iz produženog boravka”, rekla je ravnateljica.

Ravnateljica Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja Ivana Katavić kazala je da postoje razrađeni moduli za prelazak na online nastavu. Ali, dodaje, bolja je nastava uživo. “Proveli smo pet istraživanja u kojima je 90 posto maturanata iskazalo da im je nedostajala izravna komunikacija i da im je to bio ključ za njihovo otežano savladavanje nastavnih sadržaja”, rekla je i dodala kako se nada da će biti više izravne komunikacije, rekla je Katavić.

Komentiraj