Grgo Jelavic/PIXSELL

HRT-OV PRIJENOS Sramoćenje hrvatskih huligana pratilo 1,2 milijuna gledatelja

Prijenos nogometne utakmice između Hrvatske i Češke u okviru Europskoga nogometnog prvenstva na Hrvatskoj televiziji (HTV) u petak pratilo je 30,9 posto opće populacije (AMR) ili 1.263. 612 gledatelja, pokazuju prvi podaci o gledanosti koje je iznio HTV.

Riječ je o prosjeku cijele utakmice, a drugo poluvrijeme bilo je i gledanije – pratilo ga je 33,1 posto opće populacije (AMR) ili 1 355 330 gledatelja. O velikome zanimanju gledatelja za dramatični susret, koji su pri samome kraju izgredima na nekoliko minuta prekinuli neodgovorni pojedinci i time nanijeli veliku štetu hrvatskoj reprezentaciji i ugledu Republike Hrvatske, govori i iznimno visok udio gledanosti, koji za cijelu utakmicu iznosi 78,3 posto. Toliki je naime postotak svih onih koji su u tome trenutku bili pred svojim malim ekranima.

Zanimanje gledatelja za program Hrvatske televizije (HRT – HTV) nastavilo se i nakon dramatičnoga susreta te je studijsku emisiju poslije utakmice gledalo 17,8 posto opće populacije (AMR), odnosno 728 759 gledatelja.

Hrvatska radiotelevizija (HRT) ovime još jednom poziva na dostojanstveno navijanje za našu reprezentaciju, koja bi sljedećega tjedna trebala igrati protiv Španjolske i pokušati se plasirati u nastavak natjecanja na Europskome nogometnom prvenstvu u Francuskoj, stoji u priopćenju HRT-a.

Komentiraj