HRT otkazao sutrašnje sučeljavanje Bernardića i Plenkovića

Sučeljavanje predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića i SDP-a Davora Bernardića, koje se trebalo održati u utorak, 16. lipnja, otkazano je jer je čelnik SDP-a to odbio, priopćili su u ponedjeljak s HRT-a.

HRT je planirao u utorak u 20 sati organizirati sučeljavanje dvaju lidera najjačih političkih stranaka, te je 4. lipnja uputio pozive Plenkoviću i Bernardiću za njihovo sučeljavanje u pretkampanji.

“Izborni stožer Andreja Plenkovića potvrdio je dolazak, a stožer Davora Bernardića je sučeljavanje u pretkampanji odbio, stoga je HRT primoran otkazati emisiju najavljenu za 16. lipnja”, priopćili su s Hrvatske radiotelevizije.

Kako objašnjavaju, HRT je, kao javni servis i u skladu s uobičajenom praksom većine europskih javnih televizija, uputio poziv za sučeljavanje u pretkampanji dvojici najizglednijih premijerskih kandidata prije nego 17. lipnja nastupe izborna pravila, po kojima to nije moguće realizirati.

Pritom HRT podsjeća da je na parlamentarnim izborima 2016. godine u pretkampanji organizirao sučeljavanje tadašnjih premijerskih kandidata Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića, na koje su se obojica odazvala.

Tako će se, u skladu s izbornim pravilima, sučeljavanje u službenoj kampanji održati 1. srpnja u 20 sati, no tada se ne mogu sučeliti samo dva kandidata, već će pozvati predstavnike političkih grupacija koje prema anketi HRejtingu prelaze 4 posto.

Komentiraj