Zeljko Lukunic/PIXSELL

HRT: “Montirani proces” zloupotrijebio temu satirične emisije za raspirivanje netrpeljivosti

Hrvatska radiotelevizija (HRT) donijela je na svom programskom kolegiju odluku da se u nedjelju 20. ožujka, neće emitirati emisija ‘Montirani proces’, a neće se nastaviti ni snimanje preostalih nekoliko nastavaka predviđenih potpisanim ugovorom, ocijenivši da je zloupotrebljena tema satirične emisije za raspirivanje vjerske, nacionalne i druge netrpeljivosti.

“Programsko vodstvo HRT-a svoju odluku temelji na činjenici da se u jednome dijelu scenarija spominje sadržaj koji je neprimjeren emitiranju na Hrvatskoj radioteleviziji, i potpuno je u suprotnosti s misijom, vrijednostima i načelima HRT-a, te smatra da je zloupotrebljena tema satirične emisije za raspirivanje vjerske, nacionalne i druge netrpeljivosti”, priopćeno je u srijedu navečer iz službe za Komunikacije HRT-a.

“Programsko vodstvo HRT-a svoju je odluku donijelo u skladu sa Zakonom o HRT-u i Ugovorom između HRT-a i Vlade RH te je uvjereno da bi svaki javni medijski servis u svijetu takav sadržaj ocijenio neprimjerenim i uvredljivim, te ga odbacio”, ističe se u priopćenju.

Komentiraj