HRS: “Štrlek je automatski isključen”

“On je samovoljno otkazao reprezentaciju, a znamo što znači. Prema odluci skupštine HRS-a oni koji ne žele igrati za reprezentaciju izabrali su put bez povratka. Dakle, Manuel Štrlek više nikad neće igrati za hrvatsku reprezentaciju, ma tko god bio izbornik. To je njegova odluka, nikako ne naša – prije nekoliko dana rekao je dopredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Zoran Gobac.

A sada je priopćenje poslao i Hrvatski rukometni savez u kojem je potvrdio riječi Zorana Gopca.

“Nastavno na medijske objave koje su zastupljene posljednjih dana, a vezane su uz izostanak Manuela Štrleka s popisa igrača za nastup na Europskom prvenstvu 2020., ovim putem se još jednom očitujemo vezano za tu odluku. Hrvatski rukometni savez (HRS) Vas podsjeća da je Skupština HRS-a, održana u Zadru, 14. travnja 2019. godine, donijela odluku da je svaki igrač koji se ne odazove pozivu izbornika ili iz neopravdanih razloga odbije igrati za reprezentaciju, automatski isključen. To vrijedi za sve nacionalne selekcije, od onih najmlađih do najstarijih. Skupština je najviše tijelo Hrvatskog rukometnog saveza i njezinih odluka dužni su se pridržavati svi izbornici”, stoji u priopćenju.

Hrvatski rukometaši svoj put na Euru počinju večeras u 20:30 u Grazu, a prvi protivnik je Crna Gora, piše Večernji list.

Komentiraj