Hrgović nokautom pobijedio Grka Kartoziju

Najbolji hrvatski boksač u teškoj kategoriji Filip Hrgović  u Danskoj je pobijedio Grka Alexandrea Kartoziju, nokautom u drugoj rundi.

Hrgović  (10-0-0) se u Danskoj borio za 11. profi pobjedu protiv Grka Alexandrea Kartozije (8-1-1).

Kartozia je počeo dobro, no već pred kraj prve runde Hrgović je dao naslutiti što čeka njegovog protivnika. Desni direkt  u drugoj rundi “uspavao je Grka”, koji se nekoliko minuta oporavljao od šoka.

Hrgović se u ring vratio nakon deset mjeseci pauze protiv Kartozije koji je  zamjenio Čeha Ondreja Palu.

“Nešto nije u redu sa mnom. Počelo mi je biti žao protivnika koje nokautiram. Ostario sam, smekšao sam se, ali dečko je stvarno bio hrabar što je prihvatio ovu borbu i krenuo je na sve ili ništa. Žao mi je što je završilo ovako dramatično i nadam se da će biti dobro jer nije izgledao dobro. Nisam silio, ali sam se malo opustio kad je sjeo prvi udarac jer sam odmah shvatio koliko sam jači. Znao sam da je samo pitanje vremena kad ću završiti borbu, a taktički sam dobro odradio ovaj meč”, rekao je Hrgović za RTL nakon lake pobjede.

Nakon ove borbe Hrgović će za otprilike mjesec dana u Americi boksati protiv Rydella Bookera s kojim je sparirao u Miamiju.

“On je sigurno kvalitetniji borac od Kartozije. Bio je jako nezgodan sparing partner, jedan od najtežih s kojima sam radio, ali nije fizički spreman kao ja. Ja sam u puno boljim boksačkim godinama i jedva čekam tu borbu”, rekao je Hrgović.

Komentiraj