Petar Glebov/PIXSELL

HRGOVIĆ NAKON POBJEDE:: Ostvario se dio mojih snova

Hrvatski boksač Filip Hrgović nakon suverene pobjede protiv Nijemca Floriana Schulza u finalu Europskog prvenstva u bugarskom Samokovu kojom je osvojio naslov europskog prvaka u superteškog kategoriji najavio je napad na svjetsku medalju na SP u Dohi u listopadu, pa i na olimpijsku sljedeće godine u Rio de Janeiru.

“Ostvario se jedan dio mojih snova, jako sam sretan što sam donio prvo zlato u Hrvatsku, što je prvi put svirana hrvatska himna na Europskom prvenstvu. Nemam još osjećaj što sam ostvario, nadam se da ću sutra imati, kada se sve slegne. Drago mi je da u kontinuitetu dolaze rezultati, osigurao sam Olimpijske igre, pa sada sam osvojio europsko zlato, nada se i svjetskoj medalji, pa i olimpijskoj da zaokružim posao”, izjavio je Hrgović.

Dvadesetitrogodišnji Zagrepčanin postao je tek drugi Hrvat koji je osvojio naslov europskog amaterskog prvaka u boksu, dosada je to uspjelo samo legendarnom Mati Parlovu, koji je bio najbolji u poluteškoj kategoriji u Madridu 1971. i Beogradu 1973. godine.

Osim Hrgovićeva zlata, medalju za Hrvatsku u Samokovu osvojio je i Hrvoje Sep koji je bio brončani u poluteškoj kategoriji.

Komentiraj