HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ

Hrestak glasao i opovrgnuo da je kandidat šefa stranke

Kandidat za predsjednika zagrebačkog SDP-a Denis Hrestak u nedjelju je glasao u drugom krugu unutarstranačkih izbora, opovrgnuo da je on kandidat predsjednika stranke Davora Bernardića, te poručio da će, u slučaju pobjede, otvoriti prostor i za svoga protukandidata Gordana Marasa.

U slučaju pobjede zalagat će se da SDP na iduće lokalne izbore izlazi samostalno bez predizbornih koalicija, kako bi provjerili svoju snagu i vidjeli koliko to SDP vrijedi u Zagrebu. Zalagat ću se, kaže, i za deakumulaciju funkcija u SDP-u i za veću cirkulaciju kadrova kako bi što veći broj članova dobio priliku pokazati što zna i može.

Hrestak je u izjavi novinarima odbacio nagađanja da je on Bernardićev kandidat te istaknuo da se cijelu kampanju odbijao svrstavati u bilo koji tabor.

Bernardić se nije miješao u ove izbore

“Predsjednik stranke nije se miješao u ove izbore. Ne želim sudjelovati u podjelama na ‘vaše i naše’ i ne želim čak ni komentirati takve epitete”, rekao je Hrestak.

Zagrebački SDP-ovci u drugom će krugu biraju novog predsjednika između Denisa Hrestaka, koji je u prvom krugu dobio 38,77 posto glasova, i Gordana Marasa koji je osvojio 28,07 posto.

Hrestak je istaknuo da SDP provodi “stvarne a ne fingirane izbore”. “Svi kandidati koji su se kandidirali za funkciju predsjednika zaista žele i pobijediti i naravno da u tom procesu malo iskri i dolazi do sukoba, ali večeras to završava i nastavljamo raditi kao kolege i suradnici”, rekao je.

Slabu izlaznost u prvom krugu unutarstranačkih izbora objasnio je pravilima koje je donio novi statut, po kojima izborima mogu pristupiti samo oni članovi SDP-a koji uredno plaćaju članarinu.

Komentiraj