Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hrelja u četvrtak je u Dnevniku N1 televizije komentirao najavljene reforme mirovinskog sustava. “Ako su ovo reforme živimo u zemlji Tunguziji”, poručio je Hrelja.

Istaknuo je kako građani nisu glasali za reforme koje znače presiju i ukidanje prava, te nazvao najavljene reforme rigidnim mjerama koje se stavljaju protiv njih. “Ako ova Vlada učini ove reforme – to je javni dokaz da je nesposobnija je i od administracija Jadranke Kosor i Zorana Milanovića, jer su i jedna i druga administracije ono što su dogovorile s socijalnim partnerima i mirovinskim strnkama branile pred europskom administracijom”, dodao je.

Hrelja poručuje kako ovo ne nosi korist proračunu, već samo ide na štetu građana. Apelirao je da se ne dira u prijevremene mirovine. “Onaj tko malo zna o mirovinskom sustavu, zna da one u sustav unose najviše realnog staža – 36,5 godina, a cijena po godini staža je najniža, manja i od invalidske i starosne mirovine. To nije fer – tim ljudima se uzima petina ili 20 posto mirovine i to za osminu kraćeg staža. A sada će im se za manjak od jedne dvanaestine staža opet uzima petina mirovine”, kaže Hrelja dodajući da je to najrigidnije kažnjavanje onih koji moraju u mirovinu.

Komentiraj