HINA/ Lana SLIVAR DOMINIÆ/

Hrelja došao u Vladu: Razgovarat ću o suradnji i o umirovljeničkim problemima

Saborski zastupnik i predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Silvano Hrelja dolazeći u četvrtak kasno popodne u Banske dvore novinarima je kratko rekao da će u Vladi razgovarati o suradnji i o umirovljeničkim problemima koje je moguće riješiti u idućem razdoblju.

Nešto ranije poslijepodne u Vladu je došao državni tajnik Ministarstva unutarnjih poslova Robert Kopal, no nije dao izjavu novinarima.  Iz Banskih dvora je izašao  ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić, koji također  nije želio odgovarati na novinarska pitanja.

Prije njih u Banske dvore su popodne pristigli saborski zastupnici nacionalnih manjina koji su novinarima kratko izjavili da idu na sastanak u Vladu. Ušli su zastupnici Milorad Pupovac, Furio Radin, Vladimir Bilek, Veljko Kajtazi, Robert Jankovics i Ermina Lekaj Prljaskaj.

Zastupnik talijanske nacionalne manjine Furio Radin upitan o kakvom se sastanku radi, samo je kratko rekao – “informativnom”. Na dodatni novinarski upit može li biti precizniji što to znači – rekao kako na sastanak idu radi informacija.

Tijekom današnjeg dana u Vladi su na pregovorima s HDZ-ovim predstavnicima bili vršitelj dužnosti predsjednika HNS-a Predrag Štomar i predsjednik Središnjeg odbora HNS-a Matija Posavec. Po završetku dijela pregovora Štromar je iza 15 sati rekao kako razgovori, pregovori i dogovori o suradnji dviju stranaka idu u dobrom smjeru i bit će nastavljeni vrlo brzo, za nekoliko sati.

Komentiraj