Hrebak: “Ni sam ne shvaćam što je ‘pasivni nadzor'”

“Ni sam ne shvaćam što je ‘pasivni nadzor'”, priznao je u večerašnjoj emisiji Otvoreno HTV-a saborski zastupnik HSLS-a Dario Hrebak, kojemu su epidemiolozi odredili baš tu mjeru predostrožnosti nakon što je prošle srijede sudjelovao na sjednici saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, na kojoj je bio i koronavirusom zaraženi zastupnik SDP-a Franko Vidović.

Hrebak je sudjelovao u Otvorenome online iz svog bjelovarskog doma, a kada ga je voditelj pitao da objasni razliku ‘pasivnog nadzora’ i samoizolacije, priznao je da je ne razumije. “Ni sam ne znam. Iz svega što sam prošao, naučio sam biti oprezan, pa sam ostao kod kuće. Vidio sam da je i Nikola Grmoja dobio mjeru ‘pasivnog nadzora’, ali što ona točno znači, nije nam nitko objasnio”, kazao je Hrebak o toj epidemiološkoj “mjeri”, za koju, prije prošlotjedne sporne sjednice saborskog odbora na kojoj je sudjelovao i jedan zaraženi saborski zastupnik, nitko još nije bio čuo.

Za razliku od Hrebaka i Grmoje, glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek i ravnateljica Uskoka Vanja Marušić dobile su uobičajenu mjeru samoizolacije, jer su bile na istom tom sastanku.

 

Komentiraj