HREBAK: “Jučer sam se testirao na koronavirus i nalaz je ponovno negativan”

 

Predsjednik HSLS-a, gradonačelnik Bjelovara i saborski zastupnik Dario Hrebak u petak je na svom Facebook profilu objavio da se jučer ponovno testirao na koronaviru te da je nalaz i ovog puta negativan.

“Jučer sam se ponovno testirao i nalaz testa je opet negativan. I dalje ću slušati epidemiološku struku i o svemu pravovremeno obavještavati javnost”, napisao je Hrebak i još jedanput čestitao svima koji su prije tjedan dana organizirali sjednicu Gradskog vijeća pod visokim epidemiološkim standardima jer nitko tko je na njoj bio nazočan nije razvio nikakve simptome bolesti.

Hrebak je bio na konstituirajućoj sjednici Hrvatskoga sabora jer se prije toga testirao na koronavirus, a prvi nalaz bio je negativan.

Podsjetimo, danas je Hrvatska udruga bolničkih liječnika poručila da e mjerodavna epidemiologinja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo zastupniku Hrebaku odredila obaveznu mjeru samoizolacije jer je sudjelovao na sjednici bjelovarskoga Gradskog vijeća, a ravnatelj tog zavoda Krunoslav Capak ga je, suprotno navedenim uputama, unatoč mjeri samoizolacije, uputio na testiranje te mu je nakon toga prepustio da samostalno odluči hoće li biti u samoizolaciji. Time je, tvrde u Hrvatskoj udruzi bolničkih liječnika, stavljena u pitanje jednakopravnost zdravstvene zaštite za sve hrvatske građane, što je zajamčeno Zakonom o zdravstvenoj zaštiti.

HUBOL: Zbog Hrebaka u pitanje dovedena jednakopravnost zdravstvene zaštite

Komentiraj