Hrabri telefon predstavio jedinstveni paket Viber stickera

facebook.com

U povodu 20 godina djelovanja Hrabri telefon je unutar kampanje ‘Hrabri telefon sluša kao da je svaki problem najveći’ predstavio jedinstveno partnerstvo s Viberom s kojim su za ovu prigodu predstavili poseban javni račun, paket stickera te chatbot.

Otvaranjem novog komunikacijskog kanala Hrabri telefon želi približiti djeci, mladima te posebno adolescentima svoju savjetodavnu liniju 116 111.

Djeca i mladi sve se više susreću sa problemima vršnjačkog nasilja i društvene izoliranosti, nesretnim ljubavima, lošim ocjenama u školi te bi željeli podijeliti svoje probleme s nekim, no često nailaze na neshvaćanje i zatvorena vrata. Preko Viberova javnog računa Hrabri telefon će u sljedeća tri mjeseca s javnosti podijeliti priče svojih volontera te anonimne priče djece i mladih koji žele iznijeti svoja iskustva kako bi osvijestili probleme s kojima se susreću.

Puštanje javnog računa prati i Viber sticker paket s hrabrim medvjedićem kao zaštitnim znakom. Korištenjem stickera djeca i mladi moći će u bilo kojem trenutku dati svojim prijateljima podršku, pokazati im koliko ih vole i da mogu računati na njih. Sticker paket dostupan je za besplatno preuzimanje za sve korisnike Vibera na području Hrvatske, a može se preuzeti na: http://bit.ly/Hrabri_Stickeri.

Chatbot je potpuno anoniman i približit će djelovanje udruge djeci, mladima i roditeljima te ih potaknuti da se jave Hrabrom telefonu čiji će volonteri njihove probleme saslušati i pristupiti im stručno, zainteresirano i s pažnjom. Hrabrom telefonu svi su problemi važni i svaki se problem sluša kao da je najveći.

“U partnerstvu s Viberom želimo pristupiti djeci, mladima i posebno adolescentima preko kanala kojima se redovito koriste tako da osvijeste da nisu sami, da se i drugi susreću sa sličnim situacijama i da će savjetovatelji Hrabrog telefona biti tu za njih bez obzira na to koji problem imaju. Naš zaštitni znak, hrabri medvjedić, ‘oživljen’ je preko Viber stickera te ga svi korisnici Vibera u Hrvatskoj mogu preuzeti preko sticker paketa i koristiti ga u raznim emotivnim situacijama“, rekla je Hana Hrpka, prof. psihologije, predsjednica udruge Hrabri telefon.

“Kao jedna od najutjecajnijih komunikacijskih platformi, kojom se koristi više od milijardu ljudi, Viber besplatno i sigurno spaja ljude diljem svijeta te stvaranjem sigurnoga komunikacijskog okružja svoje korisnike štiti od mračnijih strana interneta. Strastveno promoviramo projekte posvećene osposobljavanju društva i izgradnji zdravih zajednica za našu djecu. Čast nam je što imamo priliku pridonijeti vidljivosti i učinkovitosti ovoga plemenitog cilja Hrabrog telefona te osigurati kanal preko kojega svi mladi mogu podijeliti svoja iskustva i zajedno raditi na rješavanju problema. Nadamo se da će ovaj društveno odgovorni projekt javnosti skrenuti pozornost na ovu bitnu temu i društvo još snažnije povezati u zajedničkom pozitivnom cilju“, izjavila je Daniela Ivanova, Viberova menadžerica za strateška partnerstva za CEE regiju.

Kampanja se provodi zahvaljujući partnerima, donatorima i sponzorima Hrabrog telefona.

Komentiraj