Virtualni ženski poduzetnički centar

Hrabra hrvatska poduzetnica nudi novu atrakciju “nad hrvatskom metropolom”

Članica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, Nikolina Ćorković, vlasnica i direktorica tvrtke Dva krila d.o.o., već neko vrijeme zainteresiranima nudi mogućnost uživanja u letu gyrocopterom iznad grada Zagreba.

Gyrocopter (u hrvatskom prijevodu žirokopter) mješanac je zrakopolova i helikoptera, letjelica je posebna i iznimno sigurna za letenje. Nakon što u zraku nije pogonjen snagom motora, već zračnom strujom koja prolazi kroz rotor-listove, gyrocopter može nastaviti s letom i u slučaju otkaza motora.

“Moj suprug u Njemačkoj bavio se sportskim letenjem Gyrocopterom prvo kao hobijem, poslije je to preraslo u poslovne letove. Pri njegovom povratku 2010. godine u Hrvatsku, shvatili smo da njegov hobi možemo pretvoriti u posao. Odlučno smo krenuli kroz ovaj segment poslovanja i realizaciju svoje poduzetničke ideje. Gyrocopter može služiti u razne namjene. Neke od njih su: promicanje i poticanje sportskog zrakoplovstva, osposobljavanje i tečajevi (sportski klubovi), za razvoj turizma i širenje turističke ponude, u raznim poljoprivrednim branšama, usluga zaprašivanja i kao vozni park. Istaknimo letove razgledavanja i aktivnosti promocije, oglašavanje kao i foto letove, razna snimanje i slikanje iz zraka”, rekla je Nikolina Ćorković, čija tvrtka surađuje s Aeroklubom Gyrocopter Croatia.

Komentiraj