Houra: ‘Prljavo kazalište se ne raspada. Imamo novi singl i pripremamo se za turneju’

Jasenko Houra demantira glasine o raspadu grupe te najavljuje singl i album ‘prljavaca’ s nekim novim članovima

Jasenko Houra i Prljavo kazalište ponovno su tema u javnosti. Nije to zbog novog singla, albuma ili najave turneje. Prljavci se možda raspadaju, sudski procesi su mogući, vlasnik brenda je upitan, Tihomir Fileš i Jasenko Houra vode sporove… tako kažu naslovi u medijima. Što je istina, otkriva frontmen Jasenko Houra u intervjuu za Zagreb News.

ZgNews: Raspada li se Prljavo kazalište?

Mogu još jedanput ponoviti – ne! Nemam što elaborirati. Teško je… Ja ne mogu na tuđi ispad stalno se obazirati. Nama traju probe, miksam materijal i onda kada ulazim stalno u te priče nemam koncentracije za ono što radim. Zaboravim na važniji dio posla. Probe su za turneju zakazane, a sada i završavam sljedeći singl „Stare navike“. Planiram onda dalje spot snimiti vani, možda u Njemačkoj…

ZgNews: Kakav je vaš trenutni odnos s Filešom?

Gledajte, ja ga nisam vidio dvije godine. Sve do sada sam više-manje doznao preko novina ili je došlo preko nekih poluposrednika – na riječ. Nisam se čuo s njim, niti razgovarao.

ZgNews: Koji su vaši komentari o problemima u Prljavom kazalištu?

Okružen sam ljudima u studiju. Ne znam što sve ljudi misle. Žao mi je. Teško mi je komentirati svoje bivše članove i kako će oni reagirati na činjenicu da netko od njih govori kako je Prljavo kazalište njegovo. Iskreno, nazvao sam svakog od mojih članova i rekao „Ljudi, ovog trenutka vam se javljam jer želim da znate da mi ne pada napamet da vas ja na nešto nagovaram. Pijemo kavu kada ovo malo prođe!“. To su moji prijatelji, ovako ili onako, i naše sudbine su isprepletene. Ne mislite li da je moja situacija užasno glupa jer moram razgovarati jesam li ja ili nisam autor? Ne znam, ne mogu vam opisati kako se na trenutke osjećam. Kao da neke ljude nikada nisam poznavao.

ZgNews: Funkcionira li Prljavo Kazalište kao bend?

Na hrpi posla smo. Vrlo jednostavno – Bodalec, Kex, Marko Karačić, Fedor Boić. Ja sada ponovno moram potvrđivati tko je sve u bendu. Ja ne mogu biti prema medijima zatvoren, nikada nisam ni bio. Radim javni posao i prije ili kasnije će se dogoditi nešto na što me upozoravao moj pokojni menadžer Škrga. Rekao je nikada lagati u šoubiznisu, niti da si jednu kartu više prodao jer prije ili kasnije će ti doći potvrda od Boga. Piko Stančić vodio je u početku cijeli bend. Ja se s njim nisam čuo. Vrlo rado bih čuo jesam li u krivu ili u pravu. Ne mogu ja utjecati ni na koga. Niti bih želio utjecati. Neka on kaže jer on najbolje zna tko je bio menadžer i tko je producirao. Ne da se prepucavamo po onome ja sam prvi bio. Nitko nikoga ne spori. Ne možemo mi poreći da je Nenad Zubak s Marijanom Brkićem napravio ‘’Ružu hrvatsku’’. Nikada nisam stavljao štambilj na nju, nemam za to živaca. Tko želi, pa neka i napravi. Mi znamo i dalje tko ju je napravio. Nikome ne poričem njegove dijelove, ali ne vidim da je ovo uopće bilo potrebno na ovakav način. Pogotovo ne u trenutku kada bi Kazalište trebalo slaviti 45 godina. Umjesto da se svi skupe s početka karijere u birtiji, stvar zapravo kreće nekakvim drugim tokovima. Ja ću morati sve ovo što sam ja sada vama govorio pogledati i reći sam sebi jesam li lagao ili nisam.

ZgNews: Što je s budućim nastupima?

Ma sve će biti isto. Možemo li mijenjati naše života? Bend je bend i on ide svojim putem. Publika zna što očekuje, ne možemo mi tu puno. Mi možemo jedino gledati da u životu opravdamo show koji imamo i da ga napravimo dobrim. To je cijela priča.

ZgNews: Dolazi i novi singl i novi album…

Ploča danas više ne postoji na tržištu. Ta komadna prodaja je nestala. Mladež danas tretira spot kako smo mi nekada ploču. Kazalište si ne može dopustiti da radi samo spot, ono mora izbaciti novi materijal koji i ima. Ja sam samo bio razmišljao da stavim otprilike 17 pjesama koje smo pripremili na novi album. Pretpostavljam da će prvi plasman, ako sve stignemo, biti pušten prije ljeta, a poslije ljeta da krene drugi dio materijala – da izađe kompletno sve zajedno na tržište.

Komentiraj