škoro

HOTEL PANORAMA: Miroslav Škoro osniva politički pokret s osloncem na Glavaševe ljude

Miroslav Škoro na Facebooku je najavio osnivanje pokreta, a danas će se u hotelu Panorama održati skupština zatvorena za javnost.

Suverenisti Hrvoje Zekanović i Ladislav Ilčić izrazili su nadu u uspostavu suradnje s budućom strankom Miroslava Škore, s kojim su najavili pregovore o suradnji uoči parlamentarnih izbora.

Kako sam i obećao, do kraja veljače osnovat ću politički pokret koji će promijeniti Hrvatsku. Neće me zaustaviti ni…

Posted by Miroslav Škoro on Thursday, February 27, 2020

“Razgovarali smo sa Škorom, no preduvjet je da osnuje stranku kako bismo mogli zajedno izaći na parlamentarne izbore. Nezavisne liste i pojedinci ne mogu koalirati sa strankama”, rekao je Zekanović za N1.

Glavni oslonac bit će mu Glavaševi ljudi, piše Večernji list.

Neslužbeno se, naime, spominje kako će među osnivačima Škorine stranke biti nekadašnji HDSSB-ov saborski zastupnik Dražen Đurović te bivši HDSSB-ov župan i osječki gradonačelnik, a sada član uprave Pevexa Krešimir Bubalo. Tu su suvlasnik Pevexa Mario Radić i general Mladen Mikolčević, šef osiguranja te tvrtke.

Njegovo inzistiranje na “pokretu” umjesto stranke ne znači, međutim, da se radi o stapanju u jednu od stranaka koje su poduprle Škorinu predsjedničku kampanju.

Iz Škorina tima poručuju da se ljudi iz Hrvatskih suverenista, Mosta i Hasanbegovićeva Bloka za Hrvatsku zasad nisu uključili u ovaj pokret. Kažu da će s tim strankama nastaviti razgovore i usuglašavanje o potencijalnoj koaliciji, odnosno zajedničkom izlasku na jesenske parlamentarne izbore, piše Index.

Komentiraj