Arhiva hotela Esplanade, publikacija Références Hôteliers Restaurateurs

Hotel Esplanade Zagreb primio nagradu Historic Hotel of The Year

Hotel Esplanade Zagreb okrunjen je titulom za najbolji Povijesni hotel godine (Historic Hotel of The Year) na prestižnoj dodjeli nagrada European Hotel Awards 2019 u švicarskom gradu Ženevi.

Poznato događanje okupilo je brojne hotelijere iz cijele Europe, osobe iz struke i poznate goste među kojima su bili Jan Zarahdil, član europskog parlamenta, Zdenek Rajnis, bivši zamjenik gradonačelnika Praga, Christian Nieto, počasni konzul Monaka, Bertand Glory, direktor šampanjske kuće Collet te mnogi drugi.

Na svečanoj ceremoniji dodijeljene su nagrade u desetak kategorija. Generalni direktor hotela Esplanade, Ivica Max Krizmanić, imao je osobitu čast prisustvovati događaju, a prestižnu nagradu uručio mu je Jérôme Chapman direktor publikacije Références Hôteliers Restaurateurs.

“Ponosan sam na našu zagrebačku ljepoticu, ikonu stila, elegancije i glamura. Hotel Esplanade je davne 1925. godine svojim luksuznim interijerom, impresivnom arhitekturom i suvremenim sadržajima s lakoćom privukao putnike poznatog Orient Expressa. Danas Esplanade na temeljima tradicije vrhunske usluge, svojim bezvremenskim šarmom i otmjenošću, kulturnim i povijesnom značajem i dalje svakodnevno očarava goste koji pristižu u Zagreb. Ova nagrada još jednom dokazuje da smo u samom vrhu europske, ali i svjetske scene probranih hotela. Moram priznati da sam bio iskreno ponosan predstavljati Zagreb i Hrvatsku na ovoj prestižnoj dodjeli nagrada u Ženevi i promicati naše dugogodišnje vrijednosti”, izjavio je Ivica Max Krizmanić kojemu je nedavno za osobni doprinos poslovanju hotela uručeno još jedno prestižno svjetsko priznanje – Five Star Diamond Award i to za izvrsno vođenje hotela, dok mu je najstarije udruženje gurmana u svijetu Chaîne des Rôtisseurs prilikom nedavne inauguracijske svečanosti uručilo lentu počasnog člana u Hrvatskoj.

Priznanje za najbolji Povijesni hotel godine (Historic Hotel of The Year)

Komentiraj