Promo

HOTEL ESPLANADE Panel na temu e-mobilnosti i ‘zelene ekonomije’ te predstavljanje Tesla Model X-a i Ambassadors Rallya

Danas s početkom u 18.00 sati u Esplanade Zagreb Hotelu održati će se panel diskusija na temu e-mobilnosti i ‘zelene ekonomije’ na kojoj ćemo pokušati pronaći odgovore na pitanja o položaju Republike Hrvatske u digitalnom svijetu i na koji se način mogu iskoristiti ključne tehnološke promjene koje se upravo događaju.

Zašto Hrvatska ima duplo manje solara od Grada Maribora? Što je potrebno učiniti kako bi se sagradila učinkovita mreža punionica i koji su problemi s kojima se u Hrvatskoj susrećemo po tom pitanju?

O iskustvima Norveške govorit će norveška veleposlanica gđa. Astrid Versto, u organizaciji švedskog veleposlanstva Frederick Rostad – komercijalni direktor za istočnu Europu Volvo Bus corporation, Erland Morelissen – Volvo Bus Corporation Business Development Director, Business Region Europe, Christian Fries iz austrijske NEO Natural Energy Organisation, ujedno i suvlasnik Ecar- rent franšize i partner E.v.a. Blue tvrtke, a panelom će moderirati Igor Kolovrat, osnivač Nikola Tesla Ev Rally i E.V.A Blue d.o.o.

Po završetku panel diskusije, na terasi Oleander s početkom u 19.15 sati predstaviti ćemo najnoviji Tesla Model X, potpuno električni, najbrži, najsigurniji i najnapredniji SUV na svijetu koji će se koristiti kao vozilo za posebne turističke i druge transfere unutar poslovnih aktivnosti e-mobility tvrtke E.V.A. BLUE iz Zagreba.

Tesla Model X je novi model električnog automobila u E-car rent franšizi, ujedno s najvećom flotom električnih vozila u Europi.

Tesla Model X
Tesla Model X

Uz 200 stotine električnih skutera, 35 Tesli S, električne Mercedese B klase, e-smart i druga vozila, na hrvatskom smo tržišti pokrenuli i specijalne električne ture koje uključuju posjete nekima od najzanimljivijih lokacija poput Malog Lošinja, Rovinja i drugih dijelova Istre te Dalmacije.

Električne Tesle koriste se i za posebne svečane prilike, dočeke i transfere s aerodroma i sl. Objedinjavanje aktivnosti kroz tzv. zelenu ekonomiju, proizvodnju i postavljanje punionica za električna vozila, edukacije, promocije i stvaranje novih turističkih sadržaja, glavna su područja djelovanja lidera e-mobilnosti u Hrvatskoj, tvrtke E.V.A. Blue koja omogućava i probne vožnje te edukaciju za pojedince i institucije.

Pored međunarodno etabliranog Nikola Tesla EV Rally-a, pokrenuli smo i Nikola Tesla Ambassadors Rally koji se ove godine odvija već treću godinu uzastopce, a u projektu sudjeluju veleposlanici akreditirani u Republici Hrvatskoj. Dok su na prošlom reliju upoznavali ljepote Istre, ovoga puta ih vodimo u obilazak Dok-inga i Rimac Automobila, kako bi se upoznali s dostignućima tehnološki najnaprednijih hrvatskih kompanija, koje su u svom core businessu , ujedno i svjetski lideri.

Događaj suportiraju Grad Zagreb, HEP i Esplanade Zagreb Hotel. Naš cilj je “Hrvatska: zemlja Nikole Tesle”, implementacija pametnih rješenja u naš društveno-gospodarski prostor s benefitima za širu društvenu zajednicu.

Komentiraj