Horvatinčić zdravstvenim razlozima opravdao izbjegavanje preuzimanje termina za zatvor

Tomislav Horvatinčić (71) u srijedu je pozvan na ročište na kojemu mu je trebao biti dodijeljen termin kada se treba javiti na izdržavanje zatvorske kazne za izazivanje pomorske nesreće u kojoj je 2011. poginuo talijanski bračni par, ali kako javlja Jutarnji list, na poziv suca izvršenja Horvatinčić se neće odazvati.

Horvatinčiću je dosuđena kazna od 4 godine i 10 mjeseci zatvora, a nedolazak odvjetnik Velimir Došen opravdava zdravstvenim razlozima svog klijenta.

“Horvatinčiću se pogoršalo zdravstveno stanje, u ponedjeljak se javio liječniku u Njemačkoj koji mu je rekao da hitno mora na operaciju 30. siječnja, umjesto u travnju kako je bilo planirano. Za sve postoji medicinska dokumentacija”, tvrdi Došen.

Prema Zakonu o izvršavanju kazne zatvora, molba za odgodu može se podnijeti u roku od tri dana otkad osuđenik dobije rješenje da mora ići u zatvor. Molba se može podnijeti i nakon tog roka, ali ne kasnije od tri dana nakon što se otkrije da postoje razlozi koji bi mogli odgoditi izdržavanje kazne.

Kao razlozi za odgodu navode ses teške akutne bolesti ili znatno pogoršanje kronične bolesti koja se ne može liječiti u zatvoru, smrt člana obitelji osuđenika, završetak školske godine ili polaganje ispita.

 

 

Komentiraj