Hrvoje Jelavic/PIXSELL

HORVATINČIĆ “Sotonizira me se i izruguje na društvenim mrežama”

Na šibenskom Općinskom sudu u srijedu je počelo treće suđenje poduzetniku Tomislavu Horvatinčiću, koji je svojim liserom 2011. godine usmrtio dvoje talijanskih nautičara.

Horvatinčić je na sudu rekao da nije kriv. “Još jednom izražavam sućut za tragediju i pokušavam stupiti u kontakt s djecom poginulih roditelja i ublažiti gubitak. Nisam kriv”, rekao je.

Horvatinčićev dvjetnik Veljko Miljević novinarima je kazao kako će u obrani i dalje inzostirati na sinkopi. Horvatinčić pak smatra da je do trećeg suđenja došlo zbog pritiska medija. “Sotonizira me se i izruguje na društvenim mrežama”, požalio se.

Obrana Horvatinčića opet je zatražila izuzeće i zbog razloga jer da je sudac Ivan Jurišić sudjelovao u određivanju mjera opreza Horvatinčiću nakon pomorske tragedije. Sudac Jurišić je Horvatinčićevu odvjetniku Veljku Miljeviću odbio zahtjev uz obrazloženje da mu je to bilo poznato i prije podnošenja zahtjeva i da uopće nije osnovana.

Državna odvjetnica šibenskog Državnog odvjetništva Irena Senečić kazala je kako je Horvatinčićeva obrana neprihvatljiva.

“Okrivljeni nije pratio promet pri plovidbi, prekršio je niz pomorskih propisa i to bezobzirno, a posljedica njegova ponašanja je teška tragedija”, istaknula je Senečić.

Horvatinčićev odvjetnik Branko Baica rekao je da ne postoje dokazi za Horvatinčićevu odgovornost i da postoje razlozi koji isključuju odgovornost za nesreću.

“Obrana će inzistirati na iskazima svjedoka, posebice ključnih i na saslušanju medicinskih vještaka”, dodao je Baica.

Počelo treće suđenje Horvatinčiću

Komentiraj