Hrvoje Jelavic/PIXSELL

HORVATINČIĆ IRITIRA “Ne naručuje se sinkopa na džuboks”

Na trećem suđenju Tomislavu Horvatinčiću, zagrebačkom poduzetniku okrivljenom za pomorsku nesreću 2011. godine u primoštenskom akvatoriju, u petak s započele završne riječi.

Nakon ročišta, Horvatinčić se obratio medijima. Komenirao je navodne uplate na račun obitelji preminulog talijanskog para, četiri dana prije ročišta.

“To je samo normalni tijek događaja, a o kojam ja govorim ne od prije četiri dana, nego od prije osam godina kad se ova nesreća dogodila. Samo vi imate kompletnu konstrukciju u svojim medijima i svojim glavama, onako kako da se mene okrivi i osudi – a oni što stoji u spisu i u naravi o tome vi vrlo malo znate”, rekao je Horvatinčić.

“Želim izraziti veliko suosjećanje i žaljenje za nesreću koja se dogodila, prema toj djeci i obitelji poginulih. Moj cilj je da se sastanem s djecom, pišem im pisma – i nadam se da će jednog dana shvatiti da Tomo nije onakav kakvim ga mediji prikazuju”, dodao je, prenosi N1.

Obrušio se potom na medije. “Vidjeli ste kako konstrukcije i laži nastaju. Predstavnica DORH-a izjavi da se Tomislav Horvatinčić 16.8. kretao neprimjerenom brzinom od 26 milja na sat, a svi vještaci suprotno od nje kažu – da se kretalo primjerenom brzinom. Svi kažu primjerenom, a vi napišete u naslovu ono što je rekla predstavnica DORH-a, tu laž. Zašto nikad ne prenesete ono što su rekli vještaci, što je rekla obrana? Imate dalje, predstavnik oštećenih, gospodin Frangeš koji stalno limitira financijskim sredstvima, valjda je to za njega najbitnije u životu, vidite da je on danas rekao da sam ja praktički naručio tu sinkopu, kao da je to džuboks, da se bolesti naručuju na džuboks, jer je to meni najbolje odgovaralo, a nije ni jednom riječju rekao da je meni to bilo i prije. Da vas nije i da ne nabrijavate to toliko, djeca bi tu sjedila sa mnom zajedno u klupi”, rekao je.

Komentiraj