Horvat: “Za 45 dana imat ćemo pravni okvir obnove”

Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat izjavio je u Dnevniku HTV-a da bi u sljedećih mjesec i pol trebao biti završen pravni okvir za početak obnove Zagreba i područja oštećenog potresom 22. ožujka.

“Za obnovu moramo stvoriti pravni okvir. Nismo daleko od toga. U idućih 30-40 dana mislim da ćemo upotpuniti sav zakonodavni prostor kojim ćemo jasno definirati prvi početni i prvi sljedeći korak da bismo započeli s projektiranjem, da bismo osigurali kvalitetnu reviziju te projektne dokumentacije, da bismo na javnom natječaju odabrali institucije koje će raditi tehničko-financijsku i da bismo nakon toga dobili troškovnike temeljem kojih ćemo ugovarati”, kazao je Horvat.

“Reći ću danas po prvi puta u javnosti – unutar 45 dana svi ti koraci će biti u punoj funkcionalnosti”, naglasio je.

Dodao je kako se nada da će ugovor kojim će definirati u potpunosti u utorak već u srijedu poslati prema gradu Zagrebu, Krapinsko-Zagrebačkoj županiji i Zagrebačkoj županiji. “Ti ugovori moraju biti verificirani na predstavničkim tijelima, dakle skupštinama. Siguran sam da će to biti zadnji korak u stvaranju svih pretpostavki početka organizirane obnove. Prema mojim informacijama, zadnja skupština Grada Zagreba bit će 27. listopada i nakon toga na prvoj sjednici Vlade osnovat ćemo fond i on će moći startati sa svojim konkretnim poslovima”, rekao je Horvat.

Komentiraj