HORVAT “Vlada nema plaće za deveti mjesec za Uljanik”

Borna Filic/PIXSELL

Ministar gospodarstva Darko Horvat održao je u ‘3. maju’ u Rijeci sastanak s predsjednikom uprave Uljanika Giannijem Rossandom, sa županom Zlatkom Komadinom, ali i sa članovima sva tri sindikata koja djeluju u riječkom brodogradilištu.

“U ovom trenutku imamo obećanje i ja se nadam da ćemo ga sutra vjerodostojno i ispuniti. Nova inačica programa restrukturiranja usklađena sa svim upitima i nesuglasicama koje smo imali na relaciji izrađivač i Bruxelles, nadam se da smo ih anulirali. Mi ćemo nakon što nam sutra nova inačica dođe na program ministarstva, s kolegama iz Ministarstva financija napraviti kratku analizu i, bude li potrebe, usuglasiti eventualne nedostatke koji će se pojaviti i riješiti to s izrađivačem, upravom i strateškim partnerima, a nakon toga kad mi donesemo odluku da je program u skladu sa svim uputama Europske komisije, poslati u Bruxelles”, rekao je Horvat.

Upitan znači li to da je Uljanik pred stečajem, Horvat je odgovrio kako će Vlada napraviti sve što može da do stečaja ne dođe. “Od prvog dana otkako sam se prihvatio ovoga posla pokušavam u razgovorima s upravama i u Rijeci i u Puli doći do situacije da sami budemo uvjereni u održivost programa restrukturiranja. Ne bude li s aspekta Vlade nama ta održivost jasna, nećemo taj program restrukturiranja prihvatiti”, poručio je.

Komentirao je i isplatu plaće. “Mi s aspekta Vlade osiguranu plaću za deveti mjesec nemamo, postoji blaga perspektiva, ona nije jasna, i ja sam vrlo korektno i radnicima i sindikatima tu situaciju iznio”, rekao je Horvat.

Predstavnici radnika rekli su da zasad neće ići na ulice. “Novac u ovom momentu nije problem, samo se treba naći model da bude najbezbolnije što se tiče Vlade i svih nas”, rekli su predstavnici radnika.

Komentiraj